BL: Bajernova lijeva strana za tri boda u Augzburgu!

Teška pobjeda za Bajern na gostovanju u Augzburgu.  Bajern primio gol u 15. sekundu, dva puta gubio i - okrenuo! Pritisak sada prelazi na stranu Dortmunda, Bavarci na minus dva!

Fudbal 15.02.2019 | 22:50
BL: Bajernova lijeva strana za tri boda u Augzburgu!
Nikada u istoriji međusobnih duela Augzburg nije uspeo da postigne dva gola Bajernu. Večeras mu je to konačno pošlo od ruke (ili bolje reći noge), ali ni to nije bilo dovoljno da četa Manuela Bauma reši u svoju korist mali bavarski derbi. Ako ćemo da "tražimo dlaku u jajetu", nisu momci iz Augzburga ni danas dva puta savladali Manuela Nojera, jednom je to umesto njih uradio Leon Gorecka, ali suština je ista - po prvi put u otkada se ova dva tima sastaju u Bajernovoj mreži dve lopte i ponovo, kao po navici, poraz manjeg, siromašnijeg komšije - 2:3. 

Kada utakmicu protiv mašine iz Minhena otvorite golom u 15. sekundi - a zada je lopta od Gorecke posle ubacivanja Filipa Maksa završila iza leđa Nojera - ne znate da li da se radujete ili da se ozbiljno zabrinete. Jer gadan, baš gadan Bajern ume da bude kada se naljuti. Večeras su gosti iz Minhena uspeli da okrenu rezultat, međutim nisu se, kako se to obično kaže, istresli na rivalu. Čak su imali dosta problema da posle preokreta - a dva puta su bili u zaostatku - prednost zadrže na svojoj strani. 

Sjajnu igru, možda i najbolju otkako je obukao dres slavnog nemačkog kluba, pružio je Kingsli Koman. Mladi Francuz bio je posebno inspirisan. Njegov prvi pogodak u 17. minutu, na asistenciju Kimiha(deseta u sezoni, niko nema više u Bundeligi), doneo je izjednačenje gostima, a drugi bukvalno vratio Bajern u život u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je Augzburg imao 2:1 i bio nadomak da na pauzu ode s prednošću. Da jeste, možda bismo sada drukčiju priču pripovedali...

Nojer se u ovom susretu vratio na gol posle povrede. Nije bio direktan krivac ni za jedan od dva pogotka domaćeg sastava, ali generalno - nise se proslavio. Krizu u kojoj se nalazi sada je već teško sakriti, pogotovo kada neki tim, kao večeras Augzburg, napadne Bajern. 

Kingsli Koman je fantastičnu partiju krunisao asistencijom Davidu Alabi za pobedu. Kasnije je čak imao i udarac glavom koji je završio na prečki. 

Nažalost, Koman se u samom finišu i povredio, pa je morao van igre, tako da se Bajern branio sa desetoricom u poslednjih nekooiko minuta. I odbranio se.

S ova tri boda šampion je prišao na samo dva boda zaostatka Dortmundu. Pritisak sada prelazi na stranu Milionera koji nemaju izbora, moraju da slave protiv verovatno najslabijeg tima lige - Nirnberga, u ponedeljak (20.30). A svi vrlo dobro znamo koliko takve utakmice mogu da budu nezgodne. Pogotovo kada dođu posle evropskih izleta. 

Šokantan start meča, ali ipak trijumf za Bajern u Augzburgu!

Domaćini su do vođstva došli nakon 13 sekundi igre ali je tim Nike Kovača do kraja prvog dijela uspio da dva puta poravna rezultat, a u drugom i da dođe do preokreta. Vodeća Borusija sada ima dva boda više i meč manje.

Hrvatski stručnjak ipak ne može da bude zadovoljan formom svog tima pred meč osmine finala Lige šampiona u gostima protiv Liverpula narednog utorka.

AUGZBURG - BAJERN 2:3 (2:2)

Ludnica u prvih 45 minuta je počela nakon samo 15 sekundi! Maks Filip se sjajno probio po lijevoj strani i uputio povratni pas na peterac, a Leon Gorecka je traljavom reakcijom savladao vlastitog golmana.

Bajern je sva tri gola večeras postigao sa lijeve napadačke strane.

Bajern nije dozvolio da ga rano vođstvo domaćina previše uzdrma i Niko Kovač je poručivao svom timu da nastavi igrati smireno i bez panike.

Takav pristup je donio izjednačenje u 17. minutu kada je Kingzli Koman sjajno reagovao na centaršut Džošue Kimiha i poslao loptu iza Grogora Kobela.

U nastavku se očekivao novi gol u mreži Augrzburga, ali domaći fudbaleri, iako bez najboljeg strijelca Alfreda Finbogasona ponovo u trans bacaju "VVK Arenu".

Niklas Sule nije uspio da počisti povratni pas Filipa, a Mihael Gregorić je samo "smirio" loptu za Ji Dong-Vona koji je snažnim udarcem poslao loptu iza leđa Manuela Nojera u 21. minutu.

Ali večeras posebno inspirisani Kingzli Koman i David Alaba su pravili pravi "dar-mar" po lijevoj strani. Koman je prvo u trećem minutu nadoknade prvog dijela ponovo poravnao rezultat, da bi Alaba nakon osam minuta igre u drugom dijelu postavio konačnih 2:3.

BUNDESLIGA - 22. KOLO:

Augzburg - Bajern 2:3 (2:2)
/Gorecka ag. 1, Ji 21 - Koman 17, 45+3, Alaba 53/

u subotu

Hofenhajm - Hanover 15.30
Šalke - Frajburg
Štutgart - Lajpcig
Volfsburg - Majnc
Herta - Verder 18.30

u nedjelju

Frankfurt - B. Menhengladbah 15.30
Leverkuzen - Dizeldorf 18.00

u ponedjeljak

Nirnberg - B. Dortmund 20.30

TABELA: Borusija Dortmund 50, Bajern Mihnen (+1) 48, Borusija Menhengladbah 42, RB Lajpcig 38, Ajntraht 33, Bajer Leverkuzen 33, Volfsburg 32, Herta 31, Hofenhajm 30, Verder 30, Majnc 27, Fortuna 25, Frajburg 23, Šalke 22, Augzburg (+1) 18, Štutgart 15, Hanover 14, Nirnberg 12.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar