ITA: Ronaldo i Dibala pogađali i zajedno slavili!

Frozinone "rutiniran" na "Alijanc stadionu".  Juventus to po kratkom postupku, DibALA postigao golčinu! Stara dama slavila protiv Frozinonea s 3:0 (2:0).

Fudbal 15.02.2019 | 22:40
ITA: Ronaldo i Dibala pogađali i zajedno slavili!
Razlika u kvalitetu očigledna, razlika u imenima očigledna, iste su takve bile i prognoze pred duel Juventusa i Frozinonea koji je realno trajao 17 minuta. Posle toliko minuta je Juve već vodio s 2:0, pa je sve do kraja duela bilo surovo odrađivanje posla Stare dame - 3:0 (2:0).

Mnogo je teško Napoliu, Interu, Milanu i drugim ekipama kada imaju Juventus za protivnika u ligi. Jednostavno torinski tim melje protivnike i to radi sa takvom lakoćom kao kada je u pitanju dovođenje slobodnih igrača na fudbalskom tržištu.

Osetio je to sve Frozinone na svojoj koži, a prvi gol je pao već posle šest minuta igre. Kakav je to samo potez bio Paula Dibale! Pokazao je Argenzinac da je prava fudbalska "ala". Opalio je i pogodio levicom tako da tri golmana Frozinonea to ne bi mogla da odbrane.

Loptu mu je dodao Kristijano Ronaldo, a onda mogao da uživa u tome što je njegov mlađi kolega uradio. Bio je to šut baš u stilu Ronalda.

Naravno, posle ovakvog gola Juventusu je bilo i lakše da igra, a Stara dama je već u 17. minutu povela s 2:0. Strelac je bio Leonardo Bonuči. 

Posle kornera lopta je bila sve vreme u petercu Frozinonea, lopta se odbila od prečke, na njoj su biliSami Kedira i Leonardo Bonuči, a iskusni defanzivac je bio bliži i samo je ćušnuo loptu u mrežu za već tada nedostižnih 2:0.

Naravno da je svima već tada bilo jasno da je na ovoj utakmici sve rešeno. Stara dama je u nastavku samo držala ritam, kontrolisala dešavanja i želela je do još nekog pogotka. Frozinone se držao sve do 62. minuta kada je Ronaldo postigao svoj 19. gol ove sezone u Seriji A.

Dobio je povratnu loptu od Marija Mandžukića, a onda šutnuo po zemlji i probušio protivničkog golmana. Odmah potom je Ronaldo napustio igru. Da se odmori za Atletiko Madrid. Zna vrlo dobro Ronaldo tog protivnika.

Juventus sa ova tri boda ima 66 i sigurno drži prvu poziciju sa gol razlikom 52:15. Surovo, zaista. Prvi iza je Napoli sa 52 boda, ali i utakmicom manje. Frozinone je pretposlednji sa 16 bodova na kontu.

Frozinone je u prošlom kolu iznenadio Sampdoriju na Marasiju, ali Juventus je ipak preveliki zalogaj za pretposljednji tim Serije A.

Tim Maksa Alegrija je "rutinski" došao do dva gola prednosti u prvom dijelu golovima povratnika u prvih jedanaest, Paola Dibale i Leonarda Bonućija.

U nastavku trijmuf je "ovjerio" Kristijano Ronaldo za velikih 50 bodova prednosti ispred današnjeg protivnika.

JUVENTUS - FROZINONE 3:0 (2:0)

Paolo Dibala je bio van prvih 11 u posljednje dvije utakmice dok je posljedni gol postigao 3. novembra prošle godine, ali je večeras nakon samo šest minuta igre golom proslavio povratak u startnu postavu.

Kristijano Ronaldo je proslijedio loptu do Argentinca koji je sa 25 metara pronašao gornji lijevi ugao fantastičnim udarcem.

A, Portugalac je znao i da proslavi sa svojim saigračem. Naime, kada je Ronaldo pogodio protiv Sasuola u prošlom kolu svoju karakterističnu proslavu gola je kombinovao sa onom od Dibale, popularnom "Dibala Maskom".

"Desetka" Juventusa je ovaj put uzvratila istom mjerom.

Već u 17. minutu novi gol za Juve. I to ponovo od povratnika u prvih 11. Leonardo Bonući se u tim, zajedno sa Đorđom Kjelinijem, vratio nakon povrede i dobru formu nagovijestio pospremivši odbijanac nakon udarca Marija Mandžukića.

Do kraja susreta u listu strijelaca se upisao i Ronaldo nakon povratne lopte Mandžukića u 63. minutu.

To je prvom strijelcu lige bio 19 gol ove sezone..

SERIJA A - 24. KOLO:

Juventus - Frozinone 3:0 (2:0)
/Dibala 6, Bonući 17, Ronaldo 63/ 

u subotu

Kaljari - Parma 18.00
Atalanta - Milan 20.30

u nedjelju

SPAL - Fiorentina 12.30
Empoli - Sasuolo 15.00
Đenova - Lacio
Udineze - Kjevo
Inter - Sampdorija 18.00
Napoli - Torino 20.30

u ponedjeljak

Roma - Bolonja 20.30

TABELA: Juventus (+1) 66, Napoli 52, Inter 43, Milan 39, Atalanta 38, Roma 38, Lacio 38, , Torino 34, Sampdorija 33, Fiorentina 32, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 25, SPAL 22, Kaljari 21, Udineze 19, Bolonja 18, Empoli 18, Frozinone (+1) 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar