KRK - Drama u Čairu: Zvezda se provukla u polufinale!

Zvezda sprečila senzaciju i posle drame pobedila Dinamik! Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su posle velike drame savladali Dinamik – 75:70.  Crveno-beli uz velike probleme slomili uporni Dinamik, poenima Ognjena Dobrića i Bilija Berona u završnici poslednjeg četvrtfinala! Ašćerić i Mišković blistali – Mega preko Borca do polufinala! Košarkaši Mega Bemaksa plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su pobedili Borac rezultatom 73:69.

Košarka 15.02.2019 | 21:40
KRK - Drama u Čairu: Zvezda se provukla u polufinale!
Umalo je viđena velika senzacija u Nišu. Crveno-beli bili su veliki favoriti na ovom susretu, ali su potcenili protivnika koji vodio 38 minuta.

Ipak, Dinamik je popustio u završnici meča, izabranici Milana Tomića to su i iskoristili i na kraju su uspeli da savladaju Dorćolce.

Zvezda će u polufinalu igrati protiv Mega Bemaksa (21h), dok se u drugom meču za finale sastaju Partizan i FMP (17h).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 21 poenom, a po 13 su postigli Simanić, Dobrić i Davidovac.

Kod Dinamika Glišić je imao 23 poena i devet skokova, dok je Rakićević ubacio 10.

Zvezda je od starta meča igrala loše, mučila se u napadu, a ništa bolje nije izgledala u odbrani. Vidno je bilo da su crveno-beli potcenili protivnika koji je to znao na odličan način da iskoristi.

Posle prve deonice vodili su sa 19:13, a tokom druge je prednost samo rasla. Posle trojke Beslaća prednost Dorćolaca bila je +12 (27:39) i to je bio znak da Zvezda neće nimalo lako doći do trijumfa.

Nikako izabranici Milana Tomića nisu uspeli da pronađu ritam. Isto je bilo i u trećoj četvrtini u kojo je Dinamik održavao prednost, međutim u četvrtoj je već bila druga priča.

Zvezda je nošena publikom, Davidovcem, Simaniće, Dobrićem i Beronom uspela da se vrati. Usledila je drama, tamo je Beslać napravio očajan potez u završnici (nesportski faul nad Dobrićem) i crveno-beli su priveli utakmicu kraju.

Partizan - FMP od 17 časova, Zvezda - Mega od 21 čas!

To su parovi i termini polufinala Kupa Radivoja Koraća 2019 godine, definitivno skrojeni najdramatičnijom četvrtfinalnom utakmicom u "Čairu":

Crvena zvezda mts - Dinamik 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)

Kao i prošle godine, kada su u četvrtfinalu pobedili Borac tek posle produžetka, crveno-beli su ponovo morali da proliju mnogo znoja da bi preskočili prvu prepreku u trci za "Žućkovu levicu".

Dinamik je vodio od prve četvrtine, pa do završnice, u trećoj četvrtini je uz sjajnu igru Miloša Glišića (23 poena) održavao dvocifrenu prednost i bio ravnopravan apsolutnom favoritu sve do poslednjeg minuta.

I tada je hrabri Vuk Vulikić pogodio važnu trojku, a odmah potom i težak šut posle prodora, da pribije crveno-bele uz zid i da primora Milana Tomića da 35 sekundi pre kraja pozove tajm-aut, dok je na semaforu pisalo 70:69 za Dinamik.

U odlučujućem napadu crveno-belih, odgovornost je preuzeo Ognjen Dobrić, predriblao Dušana Beslaća i 24 sekunde pre kraja utrčao u reket, gde ga je krilni centar Dinamika zaustavio nesportskim faulom. Zvezdin bek je iskoristio oba penala, Bili Beron je posle izvođenja takođe iznudio prekršaj preagresivnog Mirka Đerića i odveo crveno-bele na "plus 3" (73:70).

Dinamik je imao šansu da uzvrati, Vulikić je opet uzeo loptu, fintirao Simanića i iz dobre pozicije gađao za izjednačenje, ali i i promašio. Lopta se odbila o obruč, došla do Berona, a on je iznudio još jedan prekršaj i stavio tačku na neočekivano dramatičnu završnicu poslednjeg četvrtfinala u Nišu.

Odahnuli su posle utakmice na klupi crveno-belih, mada će na njoj teško naći još neki razlog za zadovoljstvo osim činjenice da su pobedili. Suočen sa lošom igrom svog tima, Tomić je kroz čitav meč tražio pravu petorku, a rešenje je počeo da nazire kada su Beron (21 poen), Davidovac, Simanić i Dobrić (13) počeli da preuzimaju odgovornost dok se bližio kraj.

Tokom 40 minuta egal borbe crveno-belih i Dorćolaca, Tomić je u nekoliko navrata ostavljao na klupi oba registrovana i večeras nezapažena centra, Dušana Ristića i Maika Cirbesa, prepustivši njihovu ulogu Simaniću, što ostavlja prostor za razmišljanje - da li je izostavljanje Majkla Odža sa spiska registrovanih bio dobar potez uoči Kupa.

Sa druge strane, u Dinamiku će žaliti za ispuštenom šansom posle hrabrog nastupa. Tim Vladimira Đokića odigrao je jako dobar meč, nije se predavao ni kada se činilo da će ga crveno-beli "slomiti". Nervoza i napeta završnica doprineli su greškama Dorćolaca, što je iskusniji tim večeras kaznio.

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale:

Crvena zvezda – Dinamik 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)
dvorana: Čari
gledalaca: 3.000

ZVEZDA: Simanić 13 (3/6 za tri, 5 sk), Lazić 2, Reglend 3, Cirbes 3 (7 sk), Beron 21 (2/5 za tri), Čović 3, Nenadić, Kešelj, Davidovac 13 (3/5 za tri), Dobrić 13 (3/6 za tri), Perperoglu 1, Ristić 3.

DINAMIK: Beslać 7, Rakićević 10 (7 sk, 6 as, 4 izg), Đerić 3, Ostojić 5, Glišić 23 (3/4 za tri, 9 sk), Vulikić 13, Malidžan, Janković, Kutlešić 5, Savković 4, Stepanović, Slijepčević.

Ašćerić i Mišković blistali – Mega preko Borca do polufinala! Košarkaši Mega Bemaksa plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su pobedili Borac rezultatom 73:69. Borac nije izdržao, Mega sprečila iznenađenje! Čačani u trećoj četvrtini imali 18 poena prednosti, ali je ekipa Dejana Milojevića ipak pokazala zašto je bila favorit.

Ekipa iz Čačka vodila je tokom većeg dela meča, međutim potpuno su potonuli u četvrtoj deonici koju su izgubili sa 26:11.

Borac je pokušao u završnici da se vrati, ali tada je već bilo prekasno jer je Mega preko Miškovića i Ašćerića stekla dobru zalihu do poslednjeg minuta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Mišković sa 17 poena, dok je Ašćerić dodao 15, ali je uz to imao pet skokova i šest asistencija. Dobar meč odigrao je i Fundić koji je ostvario učinak od 14 poena i sedam skokova.

U poraženom timu Ilija Đoković postigao je 23, dok je Radovan Đoković meč završio sa 17.

Borac je i ove godine bio blizu iznenađenja, ali nije uspeo!

Čačani su prošle zime uveli četvrtfinale protiv Crvene zvezde mts u produžetak, pa izgubili. Ovog petka, protiv Mege su u jednom trenutku vodili i velikih 18 poena razlike (52:34), ali im to nije bilo dovoljno za "brejk" i iznenađenje.

Dejan Milojević je okupio u tim trenucima ekipu i mirno je uveravao da može da preokrene i to se dogodilo. Njegov tim je "stegao" odbranu i odigrao odličnu poslednju četvrtinu, čime je sprečio prvo iznenađenje od 2015, kada se poslednji put dogodilo da ABA ligaš (Metalac) ispadne u četvrtfinalu od ekipe koja se takmiči u KLS (Vršac).

Mega - Borac Čačak 73:69 (10:13, 16:23, 21:22, 26:11)

Milojevićev tim zakazao je polufinale protiv Zvezde (subota, 21 čas), prevazivši katastrofalan početak utakmice (4/22 iz igre). U poslednjih 15 minuta obrnuo je situaciju u svoju korist i serijom 10:0 odgovorio na rafal Ilije i Radovana Đokovića, vrativši se na samo poen zaostatka.

Dok je završni kvartal odmicao, Borac se sve više mučio u napadu, a Nikola Mišković je "vezao" važne pogotke sa distance da donese Megi prednost pred završnicu, u kojoj je Borac takođe imao šansu.

Luka Ašćerić promašio je 15 sekundi pre kraja dva slobodna bacanja pri rezultatu 72:69, plejmejker Čačara Ilija Đoković preuzeo je loptu i ipak odabrao brzopleto rešenje - šut za tri preko ruke, iz trka. Nije dobacio ni do obruča.

Mišković je potom takođe iznudio prekršaj, pogodio jedan šut sa "crte" i potvrdio pobedu Beograđana.

MEGA: Mišković 17, Marjanović 5, Ašćerić 15, Nikolić, Mokoka 7, Koprivica, Janjić, Ratkovica 7, Fundić 14, Cerovina, Atić 2,

BORAC: I. Đoković 23, Prlja 5, Čarapić 4, Majstorović 7, R. Đoković, Popović 2, I. Gavrilović 6, S. Gavrilović 1, Kočović 4, Alikadić, Krsmanović, Mićović.

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale:

Mega Bemaks – Borac 73:69
Crvena zvezda – Dinamik 75:70

subota, polufinale:

17.00 Partizan – FMP
21.00 Crvena zvezda – Mega

nedelja, finale:

17.00(?)

četvrtak:

FMP – Sveti Đorđe 112:58
Partizan – Novi Pazar 102:72

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar