Jovičić u Zvezdi do 2021. godine!

Fudbaler Crvene zvezde, Branko Jovičić, produžio je ugovor s crveno-belima do juna 2021. godine.  U Zvezdi se ne praznuje: "Gatuzo" produžio ugovor! U Srbiji je danas neradan dan, ali ne i u Ljutice Bogdana.

Fudbal 15.02.2019 | 18:45
Jovičić u Zvezdi do 2021. godine!
On je za klub iz Ljutice Bogdana odigrao 51 utakmicu, a zabeležio je tačno 3.722 minuta igre za tim prvaka Srbije.

"Na moju veliku sreću produžio sam ugovor sa Crvenom zvezdom. Sigurno će ovaj datum, kao i onaj kada sam potpisao prvi ugovor, zauvek ostati jedni od najvažnijih u životu", rekao je Jovičić.

On je dodao da mu je čast što mu je klub ukazao poverenje produžetkom ugovora.

"Nadam se da ćemo u budućnosti beležiti odlične rezultate. Ovo mi je samo podstrek da radim još više. Nadam se da ću u budućnosti opravdati poverenje, kako na terenu, tako i van njega. Mogu da obećam, kao i dana kada sam došao u Zvezdu, da ću profesionalnim odnosom dati maksimum za dres koji nosim", rekao je Jovičić.

Fudbaleri Crvene zvezde, lideri domaćeg šampionata, u subotu 16.februara od 16 časova dočekuju Vojvodinu u utakmici 22. kola Super lige Srbije.

"Poziciju Gatuza" u Crvenoj zvezdi nastaviće da "drži" Branko Jovičić!

Ono što je borbeni vezista crveno-belih najavio u intervjuu za Mondo tokom priprema u Antaliji, ostvarilo mu se dan pred nastavak Superlige i derbija sa Vojvodinom.

Čačanin je produžio ugovor sa šampionom koji je isticao u junu 2020, nakon čega su rešene dve dileme - nastaviće da se bori na terenu u crveno-belom dresu i, što je takođe važno, neće u sledeću sezonu ući kao potencijalno slobodan fudbaler na kom klub ne bi mogao da zaradi.

Pored toga, pregovaračka pozicija kluba stablinija je u slučaju kada je igrač dugoročno vezan ugovorom, a Jovičićev od danas važi do juna 2021.

U crveno-.belom tramvaju pored Jovičića bili su Aleksa Vukanović, Miloš Vulić i Erik Jirka, koji su tokom vožnje od Gospodarske mehane, preko centra, do Bogoslovije i nazad, delili autograme, slikali se sa navijačima i na simboličan način pokušali da evociraju uspomene na vremena kada se ovim prevoznim sredstvom odlazilo na stadion.

Jovičić je bio vidno zadovoljan danas prilikom druženja sa navijačima i vožnje crveno-belim tramvajem ulicama Beograda.

"Produžio sam ugovor na još godinu dana na moju veliku sreću. To mi je podjednako važno kao kada sam došao u Crvenu zvezdu. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti sa odličnim rezultatima", rekao je i zahvalio se svima u klubu na poverenju.

"Zvezda je najveći srpski klub, a potpis novog ugovora je podstrek da radim još više".

Koliko je on važan za igru Crvene zvezde ove nedelje posvedočio je i kapiten ekipe, Nenad Milijaš, koji je njegovo ime prvo naveo u delu razgovora o "junacima iz drugog plana".

Jovičić je prema Milijaševim rečima jedan od igrača koji na terenu obavljaju važne zadatke za uspeh cele ekipe svesni da publika, možda, zbog toga ne dolazi na stadion, ali da u suprotnom ni tim, ni pojedinci ne bi mogli uopšte da prikažu igru zbog koje publika dolazi na stadion.

"Bakula" je u Ljutice Bogdana stigao 8. jula 2017. iz redova Amkara iz Perma za nezvaničnih pola miliona evra i odmah je zauzeo mesto u timu kod trenera Vladana Milojevića, ali je već 6. avgusta doživeo tešku povredu na utakmici sa Čukaričkim (3:0) i zbog toga pauzirao tri i po meseca.

U finišu jesenjeg dela sezone, tačnije od polovine novembra, Milojević ga je postepeno uvodio u ritam i vraćao u takmičarsku formu, a zvanično je nastavio "tamo gde je stao" posle januarskih priprema u Antaliji, pa je na proleće 2018. dao veliki doprinos u odbrani prednosti stečene u prvom delu prvenstva i vraćanju šampionske titule u Ljutice Bogdana.

Do danas odigrao je 51 utakmicu u crveno-belom, postigao dva gola i zabeležio dve asistencije.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar