Alegriju ultimatum, licitacija nasljednicima već počela!

Bez obzira na praktično već obezbeđenu osmu uzastopnu titulu u prvenstvu Italije, burni dani predstoje treneru Juventusa.  Zidan čeka: Sudbina Alegrija u Juventusu zavisi od meča sa Atletikom! Sudbina trenera Juventusa, Masimilijana Alegrija, zavisi od ishoda duela protiv Atletika u osmini finala Lige šampiona.

Fudbal 15.02.2019 | 17:15
Alegriju ultimatum, licitacija nasljednicima već počela!
To je ocena pojedinih italijanskih medija koji veruju da će uspeh "Stare dame" u elitnom takmičenju do kraja sezone biti od velike važnosti pri donošenju odluke.

Ukoliko pretrpi novi neuspeh u pohodu na "ušati trofej" Alegri će biti smenjen, a prvi kandidat da ga nasledi je bivši fudbaler Juventusa Zinedin Zidan, osvajač prethodne tri titule prvaka Evrope na klupi Real Madrida.

Zidan je trenutno slobodan na tržištu, još od leta kada je samovoljno napustio Madrid, i njemu se daju najveće šanse da jednog dana nasledi Alegrija.

Kandidati su još Jirgen Klop iz Liverpula i takođe još jedan bivši fudbaler, ali i trener Juventusa, a sada selektor francuske reprezentacije, Didije Dešan.

Alegri je dominantan sa Juventusom u Seriji A, i ove sezone će osvojiti Skudeto, ali "Stara dama" želi najvredniji pehar i zato je stvoren tim na čelu sa Kristijanom Ronaldom.

Do kraja sezone u Seriji A ostalo je još 15 kola, a vodeći Juventus već ima velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli. Kako stvari stoje, Torinezi će osvojiti i osmu uzastopnu titulu prvaka Italije, međutim, to neće biti dovoljno da Masimilijano Alegri zadrži posao trenera.

"Tutosport" piše da je pred 51-godišnjeg stratega postavljen ultimatum, odnosno da se od njega traži uspeh u Ligi šampiona. Možda bi Alegri i uspeo da "preživi" bez osvajanja pehara, ali svakako da bi eliminacija od Atletiko Madrida u osmini finala bila signal za rastanak.

Navodno, prvi kandidat da ga zameni je Zinedin Zidan, koji je letos svojevoljno napustio Real Madrid, a pominje se još jedan bivši fudbaler Juventusa, trenutno selektor svetskog prvaka Francuske - Didije Dešan, kao i aktuelni trener Liverpula, Jirgen Klop.

Zidan je dres Juventusa nosio od leta 1996. do leta 2001. i za to vreme osvojio dve titule u Seriji A, Superkup Italije, Superkup Evrope, Interkontinentalni kup i Intertoto kup.

Dešan je za Torineze nastupao od leta 1994. do leta 1999. i ima jednu titulu prvaka Italije više od Zidana, jedan tamošnji Superkup, kao i osvojen Kup, ali i Ligu šampiona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar