Veterani: Ukinuti novac iz budžeta

Veterani Republike Srpske pokrenuli su inicijativu za ukidanje finansiranja iz budžeta svih organizacija, saveza i udruženja koja se bave boračkom problematikom.

Republika Srpska 15.02.2019 | 16:05
Veterani: Ukinuti novac iz budžeta
– Prošao je i Dan borca. Mi smo u novom danu, ali smo u staroj priči o teškom materijalnom položaju većine boraca i njihovih porodica. Predsjednik Vlade RS kaže da novca nema. Saborci koje predstavljam stiču utisak da se vlast krije iza onih koji predstavljaju organizacije, saveze i udruženja, drugim riječima da kroz finansiranje ovih organizacija vlast ućutkava predstavnike najbrojnije i najzaslužnije populacije za stvaranje i odbranu Republike Srpske – rekao je generalni sekretar Veterana Aleksandar Nedić.

Konkretno, Veterani predlažu Vladi Srpske da pred Narodnu skupštinu izađe s prijedlogom da se u svim opštinama i gradovima, kao i sa nivoa RS, potpuni ukine finansiranje ovih organitacija, a da taj novac bude početni za formiranje fonda za pomoć borcima veteranima i članovima njihovih porodica.

– Njihova primanja realno ne mogu da obezbijede njihovu egzistenciju. Organizacije, savezi i udruženja neka se finansiraju iz članarine. Pozivamo sve saborce da nas podrže – rekao je Nedić, a saopšteno je iz Veterana RS.

(Srpska.info)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Херцеговац

15.02.2019 15:22

Било је ваљда још бораца осим вас Вукотићевих издајника. По вама све треба дати провладиним ветеранима, иако знате да сте мањина!

ODGOVORITE
Name

Милан

15.02.2019 21:20

Ајд ти поново прочитај шта је човјек рекао. Они позивају да се укине свима а то подразумијева и њих. Подржавам!

Name

Veteran

15.02.2019 16:45

SAMO ŠIŠAJ OVCE, NEMA STAJANJA.. NEKA VUKOTIĆ JOŠ BOLJE NAOŠTRI MAKAZE...

ODGOVORITE
Name

Станоје

16.02.2019 01:41

...Ај и ти поново прочитај шта су људи рекли, и уључи мозак, ако је шта остало од њега

Name

Direkt

15.02.2019 17:53

Neka Vlada umjesto raznih privilegija obezbjedi jednokratno 100 miliona KM u vidu subvencije za samozaposljavanje boraca. To bi bilo 100 miliona KM, spomocu kojeg bi 10000 boraca moglo se samozaposliti i otvoriiti 10000 firmi koje nebi bile samo preduzeca za prezivljavanje boraca vec i razvoj tih firmi i uposljavanja i drugih boraca nesto kasnije i tako iz godine u godinu, kao i zaposljavanja lica koji nisu iz te populacije.

ODGOVORITE
Name

Sila

15.02.2019 22:07

Baš ste dosjetljivi vi Vukotićevi i Šurbini maloumnici. I trba dati novac prevarantu Vukotiću i Nemanjiću Śurbi nepismenom jadu i prevarantu.Izvarao kuma Globusa, a ima četiri razreda osnovne škole i bivšu večernju u Brezi.Eto ko vas voda moi takozvani veterani.

ODGOVORITE
Name

Aleksandar

16.02.2019 07:30

E bas si Sila :) Jbm ti uciteljicu nepismenu. Čitaj šta ljudi traže a ne da mrzis sve sto Veterani RS rade. Pojesce te mržnja. Razumijem ja da ti imaš dobru platu u BO i da ništa ne bi mijenjao ali dosta je bilo!

Name

Idi bre..

16.02.2019 13:45

Ej pa neće to za veterani, to će za jednoga od veteranah, Onomu što se Vukotić preziva. Njemu to biva budne dato, pa on kome oće kome neće. Više neće no oće. Sebi ostavi. Pa da bome.

ODGOVORITE