Valverde ostaje još sezonu, možda i dvije!

Valverde produžio ugovor sa Barselonom! Uprava Barselone i trener, Ernesto Valverde, postigli su dogovo po kojem će on voditi ekipu i naredne sezone.  Uprkos najavama da bi na ljeto mogao da uslijedi rastanak, Barselona produžila ugovor sa trenerom.

Fudbal 15.02.2019 | 15:45
Valverde ostaje još sezonu, možda i dvije!
Na taj način su prekinute sve spekulacije oko toga da će iskusni stručnjak napustiti klupu prvaka Španije.

Na zvaničnom sajtu Barselone objavljena je informacija da će Valverde voditi ekipu u sezoni 2019/20 s tim što je u ugovor unesena i opcija da u slučaju zadovoljavajućih rezultata saradnja bude produžena za još godinu dana.

U toku dana se očekuje da Valverde i zvanično stavi paraf na novi ugovor, a prvo obraćanje imaće u večernjim satima na konferenciji uoči susreta sa Valjadolidom.

Ernesto Valverde je u prvoj sezoni na "Kamp Nou" ostvario veliki uspeh, osvojio je duplu krunu, a ove je uzeo Super kup Španije.

On je Barselonu vodio na 96 utakmica, zabeležio je učinak od 65 pobeda, 22 nerešena rezultata i devet poraza.

Ernesto Valverde (55) biće trener Barselone i iduće sezone, a možda i još jednu potom.

Katalonski klub odlučio je da produži ugovor sa trenerom, iako se pisalo da bi na ljeto moglo doći do rastanka.

"FK Barselona i trener prvog tima, Ernesto Valverde, postigli su dogovor o produžetku saradnje za sezonu (2019/20), uz opciju produžetka za još jednu (2020/21)", navodi se u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu ovog petka.

Valverde je na klupu Brase seo krajem maja 2017, po završetku sezone 2016/17, umjesto Luisa Enrikea i već u prvoj sezoni osvojio je "duplu krunu", a ove je dodao i Superkup Španije. U 96 zvaničnih utakmica upisao je 65 pobjeda, 22 remija i samo devet poraza.

Barselona je trenutno vodeća na tabeli Primere sa šest bodova više od Real Madrida, a sedam od Atletiko Madrida, dok je u Ligi šampiona čeka dvomeč osmine finala protiv Olimpika iz Liona.

Podsjetimo, samo dan ranije ugovor sa trenerom Dijego Simeoneom produžio je Atletiko Madrid, a ostaje da vidimo hoće li i Real zadržati Santjaga Solarija koji je tokom sezone postavljen umjesto smijenjenog Đulena Lopetegija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar