Novinarka dobila prijeteću poruku

Policija je pokrenula istragu nakon prijave da je novinarka EuroBlica i portala Srpskainfo Milkica Milojević primila uznemirujuće prijetnje od strane za sada nepoznate osobe, čiji će identitet biti utvrđen u narednom periodu.  

Republika Srpska 15.02.2019 | 11:44
Novinarka dobila prijeteću poruku
– Policijski službenici Policijske stanice Banjaluka preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje sa ciljem identifikovanja lica i rasvjetljavanja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti koje je prijavljeno 14. februara ove godine, a vezano za prijetnje posredstvom telefona upućenih novinarki jednog dnevnog lista u Banjaluci – saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Novinarka Milkica Milojević izjavila je da su prijetnje prije svega napad na redakciju EuroBlica i Srpskainfo i cijelu novinarsku profesiju.

– Ne smatram se ugroženom, ali ne smijemo pristati da pređemo preko ovakvih prijetnji, jer mi radimo u interesu javnosti. Stvorena je atmosfera u kojoj se potenciraju napadi na novinare i moramo reći da tako nešto nije normalno – izjavila je ona i ujedno pozvala sve novinare koji trpe bilo kakav vid prijetnji da to obavezno prijave policiji i Liniji za pomoć novinarima.

O saznanjima je upoznat i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

Prijetnje su se odnosile na tekst objavljen u EuroBlicu o sudskom postupku koji se vodi protiv Bojana Budiše, radnika Fonda PIO optuženog za omogućavanje uživanja droga.

Nekoliko časova nakon uznemirujućeg poziva u redakciju EuroBlica došao je izvjesni Mileta P, a koji se u optužnici banjalučkog tužilaštva navodi kao osoba kojoj je optuženi Budiša omogućio uživanje marihuane.

Na pitanje novinara ko je pozvao redakciju i prijetio novinarki, pomenuti Mileta P. je odgovorio: “Moj brat”.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za ugrožavanje sigurnosti može se izreći maksimalna kazna do dvije godine zatvora.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Luka

15.02.2019 10:52

Svakim danom i ne danom nego satom dobijamo vesti koliko smo ugroženi u Republici srpskoj,a posebno u Bana luci,neznam šta je ovo kako normalno i slobodno živeti.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

15.02.2019 14:43

Dodikov manir, i ovaj prijeti novinaru ŽENI. To rade samo slabići i kompleksaši.

Name

Realno

15.02.2019 10:58

Radi po zakonu sigurno si nesto veliko slagala zasto posteni novinari ne dobiju prijetnju

ODGOVORITE
Name

ZA REALNO

15.02.2019 12:33

FUKARO.

Name

ŽIKA Ž

15.02.2019 12:36

RTRS-u ne vjerujem ni vremenskoj prognozi!?

Name

Drinski Vuk

15.02.2019 11:20

E stvarno preko svih mjera je doslo da nema slobode u RS dokle vise ljudi dal ta j Sud i Policija samo primaju platu a nista se ne desava dokle vise zazalice kad narod ode iz drazve a to i traze sa vrha da je prodaju jos ONA JE OSTALA REPUBLIKA SRPSKA

ODGOVORITE