SIPA traži mlađe inspektore

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) raspisala je javni oglas za prijem kandidata za pohađanje osnovne obuke kadeta za čin mlađi inspektor, a svi koji planiraju da se prijave moraće da ispune niz uslova, uključujući i poznavanje bar jednog svjetskog jezika.

Republika Srpska 15.02.2019 | 07:36
SIPA traži mlađe inspektore
Osim toga, u posebne uslove spadaju i položen vozački ispit B kategorije te poznavanje rada na računaru, što kandidati dokazuju dokumentacijom.

Budući mlađi inspektori moraju ispuniti još niz opštih uslova, koji, osim bh. državljanstva, podrazumijevaju i životnu dob između 18 i 35 godina, te najmanje 6. stepen školske spreme.   Neće biti primljeni kandidati koji su otpušteni iz institucija državne uprave ili iz vojne službe u BiH kao rezultat disciplinske sankcije.

Osnovna obuka kadeta traje četiri mjeseca i sprovodi se u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru. Oni koji dobrovoljno napuste obuku ili iz nje budu isključeni svojom krivicom moraće platiti troškove obučavanja.

Kandidati koji prođu taj filter primaju se na probni rad na godinu dana i raspoređuju na radno mjesto mlađi inspektor. Međutim, broj mjesta je ograničen, pa će posao dobiti 15 ljudi. U pitanju su budući istražioci za pitanje ratnih zločina, za sprečavanje finansijskog kriminala, otkrivanje kriminala u vezi sa drogom i slično. Uslovnu prednost imaju dame.

"U slučaju da veći broj kandidata nakon sprovedenog testiranja ostvari isti broj bodova, Komisija prednost daje kandidatu ženskog pola", navode iz SIPA.

Danijel Ilić, predsjednik Sindikata SIPA, smatra da je popunjenost u redovima te agencije oko 70 odsto, te da ima još mnogo prostora za zapošljavanje.

"Što se tiče zapošljavanja u SIPA, riječ je o jako komplikovanoj proceduri i ko prođe sve te testove, smatram da definitivno zaslužuje prijem u Agenciju", rekao je Ilić za "Nezavisne".

(Nezavisne)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pervanac

15.02.2019 06:55

Provjerite mlade buduce ispektore Jesu li clanovi vladajucih partija,da vam se ne desavaju Trojanski konji ili slucaj David.

ODGOVORITE
Name

IS

15.02.2019 07:12

Pa naravno da jesu, tj. bili su

Name

Jedno pitanje

15.02.2019 07:34

Kad ce SIPA hvatati hobotnicu.Pitanje iz morskih dubina.

ODGOVORITE
Name

055

15.02.2019 09:54

SIPA-a za sada jedino proganja Srbe za navodne ratne zločine jer njihova platforma rada je da su Srbi zločinci a svi ostali žrtve.Svi koji rade tu i u sudu BiH,tako rade i ponašaju se,bez obzira ko su!

ODGOVORITE
Name

синип

15.02.2019 19:55

ЗАФАЛИЛО ДРЖАВИ КРИМИНАЛАЦА И ПЉАЧКАША

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

16.02.2019 07:19

A kad će SIPA da postane operativna apropo korupcije, sistemske i sporadične, težih oblika privrednog i finansijskog kapitala, finansijskih zloupotreba sa elementima inostranosti, zloupotreba vlasti i ovlasti, tendera, javnih nabavki, pregovaračkih postupaka, uzgoja hobotnica, reketa i reketašenja, prisvajanja budžetskih i javnih sredstava, zločinačkih udruženja u vezi nabrojanih inkriminacija. Izgleda nikada. Mijenjaju se direktori, dijele prijeteća obećanja, baca prašina u oči narodu. Džaba sve. Pljačka do balčaka.

ODGOVORITE