Trinkijeri: Na FMP moramo sa više discipline!

Govoreći o protivniku u polufinalu Kupa Koraća, trener Partizana je konstatovao da "znaju da te nateraju da igraš loše".

Košarka 15.02.2019 | 13:15
Trinkijeri: Na FMP moramo sa više discipline!
Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan što je Partizan na početku finalnog turnira nacionalnog Kupa odmerio snage sa ekipom iz različitog ranga takmičenja.

Novi Pazar je savladan rezultatom 102:72, bez povređenih Zagorca i Nikolića, koji će propustiti čitav turnir, kao i Stefana Jankovića, koji bi posle stomatološke intervencije trebalo da zaigra za vikend.

"Želim da čestitam Novom Pazaru. Igrali su hrabro, borili se, imali dobre momente. Mi smo uradili ono što je trebalo i idemo dalje, pripremamo se za drugi korak. Protiv FMP u polufinalu biće izuzetno teško. Svaki trener pre utakmice kaže isto, ali stvarno će biti",najavio je šef struke crno-belih.

On je opomenuo svoje igrače da će za novu pobedu (subota, 17.00) morati da pokažu mnogo više mentalne discipline nego u četvrtfinalu.

"Oni dugo igraju zajedno, čvrsti su, znaju kako da te nateraju da igraš loše. Kup ni u jednoj zemlji nije takmičenje za favorite. Sve zavisi od jedne utakmice, tako da protiv FMP moramo da budemo mnogo disciplinovaniji".

Partizan je protiv Novog Pazara imao 17 izgubljenih lopti, a dozvolio je protivniku čak 15 ofanzivnih skokova.

Amar Gegić najavio je borbu za trofej.

"Bili smo fokusirani tokom svih 40 minuta i došli do pobede. Okrećemo se polufinalu protiv FMP, a cilj nam je da osvojimo Kup".

Marko Radonjić, najbolji strelac u timu Novog Pazara, čestitao je crno-belima i poželeo im sreću u nastavku takmičenja.

"Znali smo da su mnogo kvalitetniji. Pokušali smo da ih iznenadimo atipičnom odbranom ali nismo uspeli. Znali smo da prave dosta skokova u napadu, međutim nismo mogli da ih zaustavimo. Okrećemo se sledećim mečevima u domaćoj ligi".

Petak je u Nišu dan za preostala dva četvrtfinala: Mega - Borac (17.00) i Crvena zvezda - Dinamik (19.30).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar