KRK: Partizan na +30 protiv Novog Pazara!

Partizan opravdao ulogu favorita i plasirao se u polufinale Kupa.  Košarkaši Partizana pobedili su Novi Pazar rezultatom 102:72 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.  Crno-beli počeli odbranu Kupa ubedljivom pobedom nad drugoplasiranom ekipom KLS. Debitovao Jaramaz, Pecarski i Trifunović iskoristili šansu.  Đorđe Gagić zakazao duel sa FMP-om, debi Jaramaza bez poena.  Crno-beli u polufinalu Kupa Koraća posle trijumfa nad Novim Pazarom – 102:72.

Košarka 14.02.2019 | 21:55
KRK: Partizan na +30 protiv Novog Pazara!
Partizan je opravdao ulogu velikog favorita protiv trećeplasirane ekipe Košarkaške lige Srbije i lako došao do trijumfa.

Crno-beli su dobro ušli u meč i posle prvih pet minuta imali dvocifren prednost, ali jie Novi Pazar uspeo da se konsoliduje, pa trojkom Marzeta dođe do "samo" minus šest posle prve četvrtine.

Ipak, šampion Kupa je uspeo ponovo da se odlepi, pre svega sjajnom igrom Đorđa Gagića i Novice Veličkovića. Njih dvojica su posle prvih 20 minuta imali po deset poena, a Partizan je ubacio čak 51 poen za poluvreme i na pauzu otišao sa +16. 

U drugom poluvremenu ništa bolje nije izgledana igra Novog Pazara nego u prvom. Partizan je bolje počeo, sa dve trojke Sija, ali je ušao u seriju od četiri minuta i postignutog jednog jedinog poena. Ipak, Novopazarci nisu uspeli to da iskoriste, jer su smanjili na -17, ali nedugo zatim ponovo bili u minusu od 20 i više poena. 

Partizan je povećavao prednost, pre svega preko Pecarskog i Gagića, koji su igrali fantastično. Starteri i standardni prvotimci su uglavnom odmarali, dok su minute dobili pomenuti Pecarski, kao i Gegić, Uroš Trifunović i ostali. 

Nemanja Krstić, nekada veliki talenat srpske košarke, trudio se da se prikaže u što bolje svetlu i pokušavao je da svim snagama, sam protiv svih, dođe do poena, ali sve je to bilo dovoljno samo za poraz od 30 razlike. 

Najbolji akter meča bio je Gagić sa 27 poena i 12 skokova koji je imao indeks korisnosti 42. U Partizanu pratili su ga Pecarski 14 poena, Renfro i Lendel sa po 12 i Veličkovih sa deset poena i pet skokova, koliko je imao i na poluvremenu. 

Kod poraženih istakla su se dva igrača. Marko Radonjić je bio najefikasniji sa 21 poenom, a pratio ga je pomenuti Krstić sa 18. 

Partizan u polufinalu Kupa igra protiv FMP-a, koji je savladao Sveti Đorđe. Taj meč na programu je u subotu u Nišu.

Košarkaši Partizana potvrdili su klasu i dobru formu, pobedivši Novi Pazar sa 30 poena razlike u drugoj četvrtfinalnoj utakmici završnice Kupa Koraća.

Đorđe Gagić je za samo 18 minuta nanizao 27 poena i 12 skokova, a Marko Pecarski za 16 minuta postigao 14 poena, doprinevši tako da crno-beli ne okrnje ubedljivu prednost i kada su glavne poluge tima otišle na klupu.

Partizan - Novi Pazar 102:72 (26:20, 25:15, 23:19, 28:18)!

U polufinalu zakazanom za subotu u 17.00, crno-beli će se sastati sa FMP Železnikom, koji je rutinski savladao Sveti Đorđe iz Žitišta - 112:58.

Novi Pazar, koji sa Dinamikom deli drugo i treće mesto na tabeli KLS, tokom prvog poluvremena je "mučio" favorita igrajući zonsku odbranu. Zahvaljujući njoj je sa 24:13 prišao na 31:28, ali onda su crno-beli pronašli recept i spuštajući loptu centrima počeli ponovo da stiču osetniju prednost.

Osim Gagića, nerešive enigme za Pazarce bili su i Nikola Janković i Džok Lendejl, kao i kapiten Novica Veličković, koji je na poluvremenu, uz Gagića, bio najefikasniji u timu Andree Trinkijerija.

Na veliki odmor su crno-beli otišli sa "plus 16", na početku treće četvrtine napravili su seriju 8:0, uz dve trojke Bandže Sija (59:35) i već tada rešili pitanje pobednika.

Krajem treće deonice u igru je ušao Pecarski, na početku četvrte i Uroš Trifunović i obojica su se odlično nadovezala na ono što su do tada radili stariji saigrači.

Debitovao je Ognjen Jaramaz, ove nedelje pozajmljen od španskog Burgosa, šutom iz igre 0/4, ali uz sedam asistencija.

U napadačkom "kontraritmu" bio je većim delom meča Vanja Marinković, koji je do 36. minuta uputio samo jedan šut, iako je na parketu proveo "pola" utakmice. Tek onda je ubacio trojku, za svoje jedine poene u četvrtak uveče. Ostaje da se vidi da li će to iskoristiti da se motiviše za bolju igru u polufinalu i u eventualnom finalu...

Prvi korak ka odbrani Žućkove levice – siguran. Samo se malo više nego na običnom treningu preznojio Partizan i umarširao u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je prema očekivanjima preskočio početnu prepreku u liku Novog Pazara i stekao preduslove da se opet bori za pehar u Nišu – 102:72 (26:20, 25:15, 23:19, 28:18).

Za tako nešto moraće da pokaže jednako efikasnu igru i protiv FMP-a, koji je ranije tukao ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta, pa ćemo u subotu prisustvavati verovatno zanimljivijem okršaju od večerašnjeg, o čemu svedoči podatak da su crno-beli i tim iz Želenika u poslednjih osam susreta poravnati sa po četri pobede.

Do očekivanog slavlja nad Pazarcima ekipu Andree Trinkijerija predvodio je Đorđe Gagić sa 27 poena i samo jednim promašajem iz igre (8/9) za 18 minuta na parketu Čaira, dok je za isto vreme 15 poena ubacio Marko Pecarski i nagovestio da bi u nastavku turnira mogao da bude iks faktor beogradskog sastava.

Na ovom meču debitovao je za tim iz Humske 1 novajlija iz španskog Burgosa, Nemanja Jaramaz, međutim, nije uspeo da se upiše u listu strelaca (iz četiri pokušaja). Baš kao ni "novi Srbin", Markus Pejdž.

Možda su njih dvojica čuvala artiljeriju za polufinale i eventualnu završnu borbu za odbranu trofeja, međutim, šut nije služio ni Vanju Marinkovića (samo tri poena za 23 minuta na parketu), da bi taj prazan hod pojedinaca na najbolji način nadomestili Novica Veličković (kapiten nije igrao u poslednje vreme, sad je ubacio deset poena), Džok Lendejl i Aleks Renfro (po 12), te već pomenuti Pecarski, koji je sjajno iskoristio povrenje stručnog štaba.

Samo četiri dana posle trijumfa nad Budućnosti, u kome je propargirao čvrstu odbranu, Parni valjak je odigrao na veliki broj poena, a potpuno je dominirao u reketu, odakle je spakovao 54 naspram 28 Novog Pazara. Imao je i 15 skokova više, 19 poena dao iz kontre, u jednom trenutku bio na pluis 33 i bez problema ušao među četiri najbolja.

S druge strane, Novi Pazar je samo u prvoj čevrtini držao priključak, ali brzi problemi sa faulovima TarikaBrunčevića sprečili su tim Olivera Popovića da bude konkurentniji. No, i na ovome mu valja skinuti kapu, jer je ubacio 72 poena crno-belima. Od toga 21 Marko Radonjić, a 18 Nemanja Krstić, s tim da je Pazarce skupo koštao očajan šut za tri i samo osam pogođenih šuteva iz 30 pokušaja.

---------------------------------------------------------------------------

PARTIZAN – NOVI PAZAR 102:72 (26:20, 25, 15, 23:19, 28:18)

Niš
Hala Čair
Gledalaca: oko 2.000

PARTIZAN: Gagić 27 (šut za dva 8/9, bacanja 11/12, 12sk, 3izg), Pecarski 14 (6sk), Renfro 12 (trojke 4/6, 5as), Lendejl 12, Veličković 10 (5sk), Si 9 (trojke 3/4, 3as, 2ukr), N. Janković 8 (3sk, 2as), Trifunović 4, Gegić 3 (5as), Marinković 3 (4sk, 3izg), Pejdž (3sk, 5as, 3ukr), Jaramaz (7as).

NOVI PAZAR: Radonjić 21 (4sk, 4izg), Krstić 18, Marzet 7 (5sk), Hadžifejzović 7, Vujović 6 (7sk, 3as, 2ukr), Numanović 5, Simeunović 3, Brunčević 3, Berbakov 2 (5as), Nešović (4as), Eminbegović, Slavković.

ČETVRTFINALI PAROVI:

Četvrtak:
FMP - Sveti Đorđe 112:58
Partizan - Novi Pazar 102:72

Petak:
17.00: Mega Bemaks - Borac Čačak
19.30: Crvena zvezda - Dinamik 

Polufinalni mečevi su u subotu od 17.00 i 19.30, a finalni susret je u nedelju od 17.00*
(Termin finala podložan promeni)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar