LE: BATE tukao Arsenal, Sevilja slavila u Rimu! I još...

Arsenal se obrukao protiv BATE, Sevilja slavila u Rimu! Fudbaleri Arsenala poraženi su na gostovanju od BATE Borisova sa 1:0, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.  Srpski BATE srušio Arsenal, Filipović izludeo Lakazeta - lakat u glavu i crveni! Imamo najveće iznenađenje prvih utakmica 1/16 finala Lige Evrope. . .  Lautaro s penala i ćao! Sevilja udavila Lacio, Ren i Betis za sladokusce! Italijani polovični. . .

Fudbal 14.02.2019 | 21:10
LE: BATE tukao Arsenal, Sevilja slavila u Rimu! I još...
Očekivano Unaj Emeri izveo je kombinovan sastav i kada je video da je "vrag odneo šalu" ubacio je Pjer Emerik Obamejanga, Lukasa Toreiru i Denisa Suaresa.

Međutim ni to nije dalo rezultata. Domaći fudbaleri poveli su iz prekida u 45. minutu i do kraja su se veoma organizovano branili.

Poznato je da engleski timovi nekada znaju da drugo po rangu evropsko takmičenje odigraju opušteno, bez respekta i da im se to kasnije obije o glavu.

Slično je bilo u Belorusiji gde su domaći fudbaleri ostvarili veliku pobedu. U startnih 11 ekipa iz Borisova našli su se srpski igrači Aleksandar Filipović i Nemanja Milić. Uprkos porazu Arsenal je i dalje veliki favorit da prođe u osminu finala.

Fudbaleri Lacija poraženi su pred domaćom publikom od Sevilje sa 1:0. Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić nije igrao zbog povrede.

Jedini pogodak na meču postigao je Visan Ben Jeder u 22. minutu. Loš meč odigrali su "nebesko plavi" i ekipa iz Andaluzije zasluženo ima prednost pred revanš meč.

Od ostalih mečeva Olimpijakos je ispustio pobedu protiv Dinama iz Kijev, pošto su u 90. minutu primili gol za 2:2. Srpski fudbaler Jagoš Vuković odigrao je svih 90 minuta za tim iz Pireja.

Benfika je slavila na "vrelom" gostovanju u Istanbulu protiv Galatasaraja (2:1). Srpski igrač Andrija Živković nije dobio šansu na ovom duelu.

Inter je pobedio na gostovanju protiv Rapida iz Beča, Ren je odigrao 3:3 sa Betisom, dok su Krasnodar i Leverkuzen, odnosno Slavija Prag i Genk odigrali bez golova.Revanš utakmice igraju se za nedelju dana.

Crvena zvezda im je uzela Mirka Ivanića i Nemanju Milunovića, dve važne poluge u timu, ali BATE nikad nije zavisio od pojedinaca. Kud ćete bolji dokaz od ovoga večeras što se dogodilo u Belorusiji? Pade Arsenal na Borisov areni ko prezrela kruška! Preostalo je da se odigra još osam prvih utakmica 1/16 finala Lige Evrope, međutim teško da ćemo videti veće iznenađenje. 

Unai Emeri nije previše kombinovao, gotovo da je izveo najjači sastav -dobro je poznato da je ovo njegovo omiljeno takmičenje, još iz doba kad je harao sa Seviljom po njemu ko po svojoj avliji - pa opet, nijednog momenta nije uspeo da uspostavi očekivanu dominaciju o kontrolu igre. Ako neko treba da pobere zasluge za takvu "impotenciju" Tobdžija onda je to svakako mladi stručnjak sa klupe BATE Borisova - Aleksej Baga. 

Igrali su domaći vrlo disciplinovano, čvrsto, na ivici faula i vidno nervirali goste dišući im za vratom konstatno, svih 90 minuta. Do kakve je to nervoze dovelo Emerijeve momke videlo se najbolje u samom finišu utakmice, kada je Lakazet laktom udario srpskog beka Aleksandra Filipovića i zaslužio isključenje od arbitra Srđana Jovanovića. 

Domaćinu je išlo na ruku to što je poveo gotovo u idealnom momentu. Igrali su se poslednji trenuci prvog dela kada je Igor Stasevič lepo centrirao posle jednog faula, a Stanislav Dragun visoko skočio i glavom pogodio mrežu Petra Čeha. Zadovoljni rezultatom fudbaleri BATE Borisova u drugom delu agresivnost su podigli za "oktavu" i dosta lako držali navalu Arsenala na "pristojnoj" udaljenosti od svog gola. 

Unai Emeri je sredinom drugog dela posegao za izmenama. Morao je da uvede čak i rovitog Obamejana, no ni to mu nije donelo mnogo više probojnosti. BATE se, da ne preteramo, gotovo rutinski branio, branio i - odbranio. 

Pored Filipovića koji je iznudio isključenje Lakazeta, od Srba su igrali i Nemanja Milić, zamenio gaDubajić u drugom poluvremenu, dok je Slobodan Simović presedeo ceo meč na klupi.  

Zanimljivo da je Arsenal večeras primio prvi gol u Ligi Evrope još od prvog kola i utakmice sa Vorsklom...

Bez obzira na ovih 1:0 Englezi, naravno, ostaju favoriti za prolaz dalje, ali nema sumnje da će im biti mnogo teže nego pre dve godine, kada su u grupnoj fazi Lige Evrope izrešetali BATE na svojim Emiratima sa 6:0. Prethodno su ih tukli i na Borisov areni sa 4:2. Ovaj BATE očito je mnogo zreliji i svakako dve godine iskusniji. Pa zašto ne reći - čini se i igračko-taktički kvalitetniji. 

U jednom od derbija ove faze takmičenja Krasnodar i Leverkuzen odigrali su bez golova u Rusiji. Bajer posle tog rezultata preuzima ulogu favorita, baš kao i Benfika u odnosu na Galatasaraj, pošto je slavila u Istanbulu sa 2:1 i tako završila najveći deo posla. Salvio i Seferović pogađali su za goste iz Lisabona... Andrija Živković nije dobio šansu. 

Četiri gola videli smo u Pireju, dva vođstva Olimpijakosa protiv Dinama iz Kijeva i na kraju - 2:2. Jagoš Vuković proveo je svih 90 minuta na terenu u dresu domaćeg tima. 

Italijanski predstavnici koji su igrali svoje mečeve u Ligi Evrope od 19 časova bili su polovični. Inter je kao gost opravdao ulogu favorita protiv Rapida iz Beča pobedom od 1:0, dok je Lacio na Olimpiku u jednom od derbija poražen minimalno od Sevilje.

Sjajnu su podršku večeras imali puleni Lućana Spaletija u prestonici Austrije, gde su se stuštili i fanovi milanskog tima iz ostatka Evrope ne samo iz Italije. Gledali su zanimljiv duel u kojem su Neroazuri i bez Maura Ikardija stekli pogodak prednosti uoči revanša i približili se osmini finala.

Do pobedonosnog gola gosti su stigli iz pomalo smešno izborenog jedanaesteca koji je skrivio domaći vezista Turnvald posle nesmotrenog starta nad Lautarom Martinezom i to nakon što se Ivan Perišić komično sapleo i izgubio loptu. Siguran egzekutor bio je argentinski napadač, koji je preuzeo centralno mesto u špicu od "uvređenog" Ikardija i ulogu startera obeležio pogotkom.

Inter je kontrolisao dešavanja na terenu u većem delu utakmice, ali imao je i sreće pošto je domaćinu uz asistenciju VAR-a poništen pogodak ofanzivnog veziste Andreja Ivana u četvrtom minutu nadoknade. U nastavku je Rapid imao dobru šansu za iznenađenje i u 66. minutu posle udarca Knasmilera, ali je novi kapiten Intera Samir Handanović sačuvao mrežu i pobedu Neroazurima.

U jednom od derbija večeri u Rimu - živa dosada. Sevilja je ušla u meč kao favorit posle informacije da za Lacio ne mogu da nastupe Ćiro Imobile i Sergej Milinković Savić, a čim je sjajni Ben Jeder u 22. minutu umakao odbrani Rimljana i sa pet metara matirao Strakošu znalo se u kom smeru ide ova utakmica.

Lacio je potom u finišu prvog dela ostao bez povređenog Luisa Alberta, početkom drugog poluvremena povređen je igru napustio i Marko Parolo, pa je španski klub rutinski odradio posao u nastavku i stigao do vredne pobede. Ispromašivao se večeras mladi Andre Silva koji je imao sjajnu priliku da završi sav posao u 66. minutu, a Lacijali će žaliti i zbog detalja iz 85. kada je Lukas Leiva neprecizno šutirao iz dobre pozicije.

Ovom pobedom Sevilja je započela pohod na svoj omiljeni trofej koji je osvajala pet puta i jedan je od favorita i ove sezone da se opet dočepa pehara. 

Ubedljivo najlepšu utakmicu večeras gledali su ljubitelji fudbala u Renu gde je Betis uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka za domaćinom u drugom poluvremenu i izbori sjajan rezultat pred revanš - 3:3.

Malo ko je očekivao da će klub iz Andaluzije uspeti da se spase posle furioznih 45 minuta domaćina koji su za samo deset minuta stigli do dva gola prednosti zahvaljujući pogotku Unua i autogolu Garsije. Betis je smanjio rezultat u 32. preko Argentinca Lo Selsa, a posle velikog kiksa domaće odbrane, ali je u nadoknadi prvog dela Hatem Ben Arfa sa penala povisio na 3:1.

Ipak, ekipa iz Andaluzije je mnogo angažovanije ušla u nastavak, Ren kao da se umorio, pa je visokiSidnej na pas majstora Hoakina glavom vratio u igru goste u 62. minutu. Konačan udarac domaćinima zadao je mladi Meksikanac Dijego Lainez koji je posle kornera i gužve u 90. minutu majstorski provukao loptu u mrežu francuskog tima za remi i zanimljivu najavu revanša u Andaluziji kroz sedam dana.

Liga Evrope, 1/16 finala (prvi mečevi):

BATE – Arsenal 1:0 (1:0)
Dragun 45,

Galatasaraj – Benfika 1:2 (0:1)
Lujindama 54 - Salvio 27p, Seferović 64

Krasnodar – Leverkuzen 0:0 (0:0)

Lacio – Sevilja 0:1 (0:1)
Ben Jeder 22

Olimpijakos – Dinamo Kijev 2:2 (2:1)
Hasan 10, Dias 41 - Bujalski 27, Verbić 90

Rapid Beč – Inter 0:1 (0:1)
Martines 39p

Ren – Betis 3:3 (3:1)
Unu 2, Garsija 11ag, Ben Arfa 45+3p -Lo Selso 32, Sidnei 62, Laines 90

Slavija Prag – Genk 0:0 (0:0)

21.00 Seltik – Valensija
21.00 Klub Briž – Salcburg
21.00 Malme – Čelsi
21.00 Plzenj – Dinamo Zagreb
21.00 Šahtjor – Ajntraht
21.00 Sporting – Viljareal
21.00 Cirih – Napoli

utorak:

Fenerbahče – Zenit 1:0 (1:0)
Slimani 21

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar