Srbi u Americi: Donalde, pomaži!

Američki Srbi zatražili su od predsjednika SAD Donalda Trampa i Kongresa, uz 37. 000 potpisa, da povuku svaku ekonomsku pomoć i podršku “Tačijevom kriminalnom režimu na Kosovu, u spoljnoj i domaćoj politici”, te da spriječi progon pripadnika neislamskih religija i uništavanje manastira i drugih tragova evropske kulture.

Srbija 14.02.2019 | 20:44
Srbi u Americi: Donalde, pomaži!
Peticiju i Rezoluciju su ugledni članovi Organizacionog komiteta srpsko-američke zajednice prije nekoliko dana uručili predsjedniku Trampu, ministru spoljnih poslova Majku Pompeu, kao i Predsjednicima Komiteta za spoljne poslove u Donjem Domu i Senatu, navodi se u saopštenju tog Komiteta.

U dokumentima koji su uručeni najvišim američkim zvaničnicima, kako se navodi u saopštenju, „traži se da Amerika najodlučnije osudi neprestani progon hrišćana i drugih neislamskih religija na Kosovu i spriječi dalje uništavanje manastira i drugih vjekovnih istorijskih tragova evropske kutlure”.

Traži se i da “Amerika odmah povuče svaku ekonomsku pomoć i podršku Tačijevom kriminalnom rezimu Kosova u spoljnoj i domaćoj politici”.

U dokumentima Peticije i Rezolucije, priloženim uz saopštenje, između ostalog se navodi da je Tačijeva vlast odgovorna za vođenje kampanje tihog genocida protiv nealbanaca, prvenstveno pravoslavnih Srba, da je ta kampanja rezultirala sa preko 150 oskrnavljenih i uništenih srpskih pravoslavnih crkava, manastira i drugih kulturnih i vjerskih objekata, kao i da je dvije trećine srpskog stanovništva protjerano iz svojih domova na Kosovu i Metohiji, uključujući 40.000 ljudi samo iz grada Prištine.

Iznose se činjenice da su Kosovo i Metohija kolijevka srpske civilizacije i od velikog značaja za identitet srpskog naroda, kao i da Tači stvara albansku vojsku uprkos protivljenju UN, EU i NATO, čime doprinosi destabilizaciji na Balkanu i ugrožava regionalnu sigurnost. 

Iznosi se i podatak da su kosovski Albanci, muslimani, radikalizovani do te mjere da imaju jednu od najviših stopa učešća u ISIS-u na Balkanu, kao što su to dokumentovali „Njujork Tajms“ i drugi mediji, kao i da su odgovorni za brojna teroristička djela u Evropi i protiv SAD.

– Samog Tačija Savjet Evrope identifikovao je kao šefa albanskog kriminalnog kartela sličnog mafiji koji se bavi trgovinom heroinom, oružjem i ljudskim organima – navodi se u ovim dokumentima i zbog toga se američki Kongres i američka vlada “pozivaju da odmah povuku podršku ilegalnoj vojsci Hašima Tačija koja je formirana u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Traži se i da se donese rezolucija kojom se osuđuje Tačijev progon srpskih hrišćana, Jevreja, Roma i drugih manjina slično HR 390 , “Zakonu o pomoći i odgovornosti za genocid u Iraku i Siriji”, kojim se odobrava pomoć hrišćanima progonjenim u Iraku i Siriji, a koji je nedavno potpisao predsjednik Tramp”.

U rezoluciji se na kraju poziva i na “održavanje kongresne rasprave o uticaju i troškovima američke spoljne politike u Srbiji i na Kosovu koja destabilizuje region”

– Akcija prikupljanja potpisa i dalje traje, kako bi se nastavio pritisak na američku administraciju – navodi se na kraju saopštenja. 

(Tanjug)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Srbi Amwricki

14.02.2019 19:51

Moze li da lobirate jod Trampa da nas spasi od tiranije Dodikove famulije ..Molimo azil .nas ugnjetsva

ODGOVORITE
Name

Amerikanac Bosanac

14.02.2019 20:49

Cudi me nakon svih miliona ulozenih u lobiranje u Americi da niko nije u stanju da napise nesto sto bi bilo prihvatljivo za Amerikance.A ti ih molis???Amerikancima cim ti napises da Amerika treba da prestane pomagati zlocinacki rezim Kosova to znaci da si rekao Amerikancima,da su i oni zlocinci????

Name

Svi,Putine..Putine

14.02.2019 21:47

Ali se USA uvjek moli za pomoc !!!

ODGOVORITE
Name

Dora.

14.02.2019 22:05

Jabih isto molila Trupa da ne podržava Albanska mafiju, Kojisu došli kao gosti na Kosovo i sad od domačina kojisu ih primili i pomagali ih otimaju Kuće i imanja i ubijajuih.

Name

Desetka

14.02.2019 22:13

Hahaha...Dobro zapazeno.

Name

Dzoo

15.02.2019 05:11

Dora@idi more sto te tuta bugarin ne dokraici,zasto lazes samu sebe i zagadjujes oklis.Znasli jednog Srbina sa kosova koji nije unovcijo svoje imanje plus 70% dobili su placove,stanove itd od Srbije prestani te izigravati budalu od sebe.

Name

Janez

17.02.2019 05:17

Ko je Srbima kriv sto svoje na Kosovu rasprodaju pa posle kmece da su protijerani ne moze pare I jere.

Name

Di

14.02.2019 22:38

"da spriječi progon pripadnika neislamskih religija " Znate li vi koliko je Albanaca hriscana? Jadni idu na fazon islam,terorizam bla bla... Mislite da Amerika ne zna sta se desavalo devedesetih na tom podrucju. Da li se i tada desavao progon neislamslih ili islamslih religija? Oprati se za svo zlo iz devedesetih na zalost srbi nikada nece moci.

ODGOVORITE
Name

BG

15.02.2019 04:58

90-tih godina,svo nesrpsko stanovnistvo protjerano sa Kosovo i tada ste pjesme junacke pjevali i veselili se i zato ste dobili tomahavke.

Name

haye

14.02.2019 22:50

Tramp koji je porijeklom German, znate kako misljenje ima o Srbima,,,zato je to komicno obracanje.

ODGOVORITE
Name

HaHa

15.02.2019 02:04

Gdje vam ja make Russia Fuj.

ODGOVORITE
Name

Q

15.02.2019 06:42

Sto bi rekao Seselj. BOVI TRAMPA KUVAC ZA POTPISIMA.

ODGOVORITE