Ramose, nadrljao si! Uhvatili su te!

Ramosa su uhvatili: Šefe, da dobijem taj žuti? I u Ajaksu su bili za isti scenario! UEFA pokrenula istragu. . .

Fudbal 15.02.2019 | 12:45
Ramose, nadrljao si! Uhvatili su te!
Preseo je jubilej Serhiju Ramosu. U noći u kojoj je odigrao 600. utakmicu u dresu Real Madrida, kapiten kraljevskog kluba dospeo je u centar pažnje manje zbog igre – za koju stručnjaci kažu da je bila vrhunska – a više zbog poteza iz finiša, kad je zaradio žuti karton.

I to samo minut pošto je Marko Asensio doneo aktulenom prvaku Evropre prednost protiv Ajaksa (2:1). Čim su Holanđani krenuli sa centra, Ramos se okrenuo klupi i od Santjaga Solarija tražio dozvolu za start vredan dobijanja javne opomene. Suspendujuće, kako bi u revanšu odležao kaznu i bio spreman za četvrtfinale, pošto se pretpostavlja da je kapitan iz Amsterdama dovoljan da Los Blankosi prođu prvu prepreku eliminacione faze. Detalj kako Ramos insistira na startu ovekovečile su TV kamere, pa je između ostalog zbog toga u četvrtak poslepodne UEFA zvanično otvorila istragu protiv španskog reprezentativca.

„Da tražim žuti, da ga tražim?“ pitao je Ramos stručni štab Reala odmah posle pogotka Asensija.

Očigledno je dobio potvrdan odgovor, jer je već u narednog akciji prekomernom upotrebnom sile zaustavio Kaspera Doberga, sudija Damir Skomina se mašio za džep i, ako karton ostane važeći, Serhio neće igrati u revanšu, kako bi bio „čist“ za narednu fazu.

"Pre nego što sam kročio na teren Klas Jan Huntelar mi je rekao da se svaki put kad mogu zaletim na Ramosa, u nameri da iznudio žuti karton za njega, kako bi bio suspendovan za revanš", otkrio je deo Ajaksovog plana.

UEFA je sad na velikom ispitu i ako se striktno bude držala propisa ima pravo da kazni kapitena Reala dve utakmice zabranje igranja, kao što je učinila u slučaju Hesusa Korone, koji je tražio đavola na meču Porto – Šalke, želeo da očisti kartone, pa dobio dva meča suspenzije. Ako se to desi, Ramos neće igrati u četvrtfinalu, pod uslovom da se Real tamo plasira, jer bi Evropska kuća fudbala mogla da ga precrta iz kombinacije.

A koliko je značajan za igru Reala možda najbolje svedoče reči nekadašnjeg Milanovog štopera,Alesandra Kostakurte:

„To kako je Serhio Ramos igrao protiv Ajaksa je jedno od najboljih izdanja bilo kog defanzivca kog sam ikad gledao“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar