DK: Srbiji teška grupa na finalnom turniru!

Teniseri Srbije dobili su protivnike na finalnom turniru Dejvis kupa u Madridu.  Srbija protiv Francuske i Japana u "osveženom" Dejvis kupu.  Žreb našu tenisku reprezentaciju smestio u Grupu A elitne, Svetske grupe.

Tenis 15.02.2019 | 11:45
DK: Srbiji teška grupa na finalnom turniru!
Srbija je smeštena u grupu A, u kojoj se nalaze još i Francuska, višestruki osvajač ovog takmičenja i prvi favorit, kao i Japan, koji će najverovatnije predvoditi Kei Nišikori.

Finale Dejvis kupa biće održano od 18-24. novembra u Španiji, u poznatoj madridskoj "Magičnoj kutiji".

Po prvi put u istoriji Dejvis Kupa održaće se završni turnir selekcija, a Srbija je plasman obezbedila tako što je eliminisala Uzbekistan sa 3:2.

Kada je reč o ostalim parovima, u grupi B igraće Hrvatska, Španija i Rusija, grupi C Argentina, Nemačka i Čile, grupu D čine Belgija, Australija i Kolumbija, u grupi ce će igrati Velika Britanija, Kazahstan i Holandija, dok poslednju grupu čine SAD, Italija i Kanada.

U četvrtfinalu igraće po četiri prvoplasirane ekipe i dve najbolje drugo plasirane. Ukoliko izabranici Nenada Zimonjića budu prvi u grupi igraće protiv jedne od te dve najbolje selekcije.

Danas je u u Madridu obavljen žreb za elitnu, Svetsku grupu novog izdanja jednog od najstarijih sportskih takmičenja na svetu, Dejvis kupa. A kuglice su naš tim poslale baš u prvu, to jest A grupu zajedno sa veoma respektabilnim protivnicima, Francuskom i Japanom.

Na finalnom turniru (18-24. novembra) koji će biti odigran u čuvenom teniskom centru „Kaha magika“ takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu. 

Na samom žrebu bilo je šest nosilaca, prvi i drugi su finalisti Svetske grupe 2018, dok su preostala četiri određena na osnovu nove rang liste koja objavljena pre 10-ak dana. A to su: Francuska, Argentina, Hrvatska, Belgija, Velika Britanija i SAD. Direktan plasman na finalni turnir obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018 - Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina. Ostale reprezentacije, među kojima je i naša i koja je savladala Uzbekistan sa 3:2, morale su da prođu kvalifikacije.

GRUPA A - Argentina, SRBIJA, Japan
GRUPA B - Hrvatska, Španija, Rusija
GRUPA C - Argentina, Nemačka, Čile
GRUPA D - Belgija, Australija, Kolumbija
GRUPA E - V. Britanija, Kazahstan, Holandija
GRUPA F - SAD, Italija, Kanada

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar