Bejlu prijeti suspenzija skoro do kraja sezone!

Fudbaler Real Madrida, Geret Bejl, mogao bi da se suoči sa supenzijom od 12 utakmica zbog proslave gola protiv Atletika u španskom prvenstvu.  Bejla čeka žestoka kazna: 12 utakmica zbog proslave?! Velšanin iz Real Madrida izazvao "disciplince" španske lige da ga oštro sankcionišu.

Fudbal 15.02.2019 | 11:15
Bejlu prijeti suspenzija skoro do kraja sezone!
La Liga je prijavila Bejla Fudbalskom savezu Španije zbog toga što je provocirao navijače gradskog rivala posle poslednjeg gola Reala na utakmici igranoj u nedelju.

Bejl je, kako se navodi u saopštenju, na nepristojan način, koji je uvredljiv u Španiji, gestikulirao navijačima Atletiko Madrida.

Dodaje se da je kazna za to od četiri do 12 utakmica, ali postoji mogućnost i da Bejl ne bude kažnjen ako se proceni da nije provocirao. Ukoliko kazna bude najstroža to znači da će pauzirati skoro do kraja sezone jer je odigrano već 23 od 38 kola.

Gol koji je dao je njegov 100. za Real Madrid od kada je 2013. došao iz Totenhema.

Real Madrid je konačno našao ritam i "vezao" nekoliko dobrih rezultata u važnim utakmicama (1:1 na Nou Kampu, 3:1 protiv Atletika i 2:1 Ajaksa), ali ipak nije bez problema.

I ponovo je u pitanju Geret Bejl.

Iako ovog puta nije povređen, već igra odlično, Velšanin bi uskoro mogao da ode na veoma dugu pauzu u španskom prvenstvu, jer mu preti suspenzija sa čak 12 mečeva!

A, sve zbog proslave gola.

Kada je prošlog vikenda postavio konačan rezultat u madridskom derbiju, Bejl je slaveći trčao kraj aut linije i u jednom trenutku rukama formirao nepristojni gest, okrenut ka publici.

Najavljujući reakciju "disciplinaca", španski list AS je naveo četiri tačke pravilnika koje je Velšanin prekršio.

Član 93 - "javna provokacija": Ovaj član određuje da "provociranje ljutnje publike" može da donese kaznu od četiri do 12 utakmica.

Član 100 - "ozbiljno nesportsko ponašanje": Ovaj član određuje da bi Bejl mogao da bude suspendovan od četiri do deset utakmica, ako taj njegov gest bude "prepoznat" kao nesportski ili ako bude smatran "ozbiljnim".

Član 121 - "provociranje publike": "Provociranje ljutnje publike bez ostvarivanja tog cilja biće kažnjeno neigranjem od jedne do tri utakmice, ili vremenskom sankcijom u trajanju od mesec dana".

Član 122 - "nesportsko ponašanje": Ovo je isti član kao i član 100, koji bi mogao da bude kažnjiv sa 602 evra i kaznom do četiri utakmice odsustva. Sve pod uslovom da se to ponašanje smatra blagim.

U svakom slučaju, Bejl će neizbežno biti kažnjen. Teško ili ne - saznaćemo uskoro.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar