Zvezda pred Kup: Daćemo šansu našim momcima!

"Ne idemo dalje od prve utakmice", dva puta je istakao Milan Tomić uoči odlaska u Niš.

Košarka 15.02.2019 | 11:30
Zvezda pred Kup: Daćemo šansu našim momcima!
Crvena zvezda mts ide na Kup Radivoja Koraća oslabljena, ali i spremna da se borbi za "Žućkovu levicu".

Zbog ispunjene "kvote" stranaca, šef struke crveno-belih Milan Tomić neće moći da računa na novajliju, Kej-Si Riversa, kao i na Majkla Odža i Mohameda Fajea, jer nemaju pravo nastupa.

Bez njih, a sa kapitenom Brankom Lazićem u sastavu, Zvezda će od petka i meča protiv Dinamika zaigrati za prvi trofej u sezoni. U Niš će otputovati u četvrtak popodne, posle treninga u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Očekuje nas vrlo neizvesno takmičenje. Draž Kupa je to sam već rekao i prilikom žreba, što svako ima svoju šansu i želju da osvoji. Naša jedina želja i plan je da idemo utakmicu po utakmicu, i da odigramo dobru košarku u Nišu", rekao je u najavi turnira Milan Tomić.

Zvezdin šef struke naglasio je da će svi tražiti svoju šansu, uz naglasak na to Partizan, branilac trofeja, dočekuje takmičenje u dobrom momentu.

"Puno je dobrih ekipa. Mega, Dinamik i FMP mlade i ambiciozne ekipe, svaka čast momcima iz Žitišta, Borac je uvek neugodan predvođen sa nekoliko vrlo iskusnih igrača, Novi Pazar je već i kroz srpsku ligu pokazao svoje ambicije...Branilac trofeja je ekipa Partizana, koja u dobrom trenutku dočekuje Kup nakon pobede nad ekipom Budućnosti, koja je doselektirala sastav tokom sezone", izjavio je Tomić.

Jedan od Zvezdinih putnika u Niš je junior, Lazar Vasić i Tomić je nagovestio da bi i on mogao da dobije priliku.

"Svakako da bi nam u pripremi ovog turnira pomoglo i to da mogu da računam na sve igrače, ali poštujući propise KSS, želimo da damo šansu našim momcima, kojih je 10 u sastavu. Znam da u Nišu i regionu ima puno navijača Crvene zvezde i pozivam ih da nam pruže podršku u utakmici sa Dinamikom, koji je naš prvi rival u završnici Kupa, jer ponavljam, ne želimo da idemo dalje od prve naredne utakmice", dodao je šef struke crveno-belih.

Branko Lazić, kapiten Zvezde, bio je van terena skoro mesec i po zbog povrede, ali će u Nišu ponovo biti na čelu ekipe.

"Spremamo se za utakmicu protiv Dinamika kao da je finale, isto kao i za svaku sledeću ako do nje dođe. Skoncentrisani smo samo na našu igru i na naš tim. Drago mi je da je ekipa reagovala sa tri uzastopne pobede nakon Evorkupa i da smo uspeli da održimo dobru atmosferu", rekao je on.

Marko Kešelj bio je i prošle godine učesnik Kupa i "Žućkova levica" je trofej koji mu nedostaje, jer je nije osvajao ni u prethodnom boravku u Zvezdi, kao ni sa Megom.

"Imali smo dovoljno vremena da treniramo, da se osvežimo i da se spremimo u prethodnih par dana. Spremni putujemo u Niš. Svako na Kupu ima svoje ambicijem imamo ih i mi, imamo dobru atmosferu u timu i željno iščekujemo početak turnira", rekao je jedan od najiskusnijih Zvezdinih igrača pred povratak u "Čair".

Svi parovi i satnica utakmica (prenos na TV Arena sport).

Četvrtfinale

u petak

Mega - Borac Čačak 17.00
Crvena zvezda mts - Dinamik 19.30

Polufinale

u subotu

FMP/Sveti Đorđe - Partizan/Novi Pazar 17.00
Mega/Borac - Zvezda/Dinamik 19.30

Finale

u nedelju, od 17 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar