Opet je vrijeme za srpski fudbal: Ko će se radovati?

Dan pre nastavka srpskog prvenstva, recite nam svoj stav o tome ko osvaja titulu, Kup Srbije, a ko ispada iz lige.

Fudbal 14.02.2019 | 20:45
Opet je vrijeme za srpski fudbal: Ko će se radovati?
Posle tačno dva meseca pauze, Superliga Srbije biće nastavljena ovog vikenda.

Mečevima od petka do nedelje, najbolji srpski timovi odigraće prvo kolo ovdašnjeg fudbalskog "proleća", koje će započeti utakmicama 22. kola.

Iako je i dalje hladno, sneg je otopljen, a superligaški tereni su spremni za nastavak sezone, u kojem se nadamo da će borbe za titulu, Evropu i opstanak proći uz dobar fudbal, blažu tenziju, više fer-pleja i uz što manje ružnih stvari - od tribina do terena.

Crvena zvezda, branilac titule, dočekuje nastavak sezone sa devet poena više u odnosu na drugoplasirani Radnički i 15 bodova prednosti u odnosu na "večitog rivala" Partizan. Najveći srpski klubovi sastaće se 2. marta na "Marakani", a potom i početkom plej-of faze, koja će početi posle 7. aprila.

Sa druge strane tabele, u najtežoj poziciji je "fenjeraš", Radnik iz Surdulice, jer ima samo 10 bodova, dok je pretposlednji Zemun, sa 15. I jedni i drugi će, uz još nekoliko timova, imati težak zadatak da se izbore sa svojim problemima i sa protivnicima u borbi za superligaški "život".

Pred nama je devet kola takmičenja do nove "podele bodova", kojoj ćemo svedočiti treći put. Uz "seču" osvojenih poena, i ove sezone će se timovi pred poslednjih sedam rundi razvrstati u dva koloseka, odnosno u plej-of i plej-aut. Nagrade za uspešne i posledice za najneuspešnije su poznate i utvrđene propozicijama takmičenja.

Šampion Superlige takmičiće se u kvalifikacijama za Ligu šampiona, drugoplasirani i trećeplasirani će u borbu za Ligu Evrope. U isto takmičenje će i četvrtoplasirani, pod uslovom da neki od klubova sa prve tri pozicije na kraju sezone osvoji Kup Srbije.

Sa druge strane, klubovi koji na kraju takmičenja zauzmu pretposlednje (15) i poslednje (16) mesto, ispašće u Prvu ligu Srbije. Istovremeno, tim koji osvoji 14. poziciju igraće dve baražne utakmice protiv pobednika baraža među klubovima koji su u Prvoj ligi na kraju sezone zauzeli 3, 4, 5. i 6. mesto.

Lopta će se ponovo zakotrljati u petak, na državni praznik.

Parovi 22. kola (prenosi na TV Arena sport)

u petak

Voždovac - Napredak 17.00

u subotu

OFK Bačka - Partizan 13.00
Mačva - Mladost 14.00
Proleter - Radnik 14.00
Radnički - Čukarički 15.00
Crvena zvezda - Vojvodina 16.00

u nedelju

Dinamo - Spartak 14.00
Rad - Zemun 14.00

Tabela: Crvena zvezda 59, Radnički 50, Partizan 44, Čukarički 39, Napredak 33, Mladost 33, Proleter 28, Vojvodina 28, Radnik 28, Mačva 22, Voždovac 19, Spartak 19, OFK Bačka 18, Rad 16, Zemun 15, Dinamo 10 bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar