Voša se nada "uspavanoj" Zvezdi!

Kolena će biti krvava! "Imamo obavezu prema grbu i dresu, nekada je to bio derbi, sada ako gledamo tabelu - baš i nije tako. Ipak, nadu niko ne može da nam oduzme", poručio je Radovan Krivokapić pred meč sa Crvenom zvezdom.

Fudbal 14.02.2019 | 19:45
Voša se nada "uspavanoj" Zvezdi!
Svakog proleća u Superligi "oživi" neverovatan statistički podatak koji ide u korist Crvene zvezde, a koji opravdano zabrine njihovog prvog rivala:

Šampion Srbije je neporažen na "otvaranjima" drugog dela sezone još od 1982. godine, kada niko od aktuelnih fudbalera Vojvodine, koja dolazi na stadion "Rajko Mitić" u subotu (16 časova, TV Arena Sport), nije bio ni rođen!

Onaj aktuelniji, kaže da Zvezda nije izgubila u dosadašnjem delu šampionata, odnosno da je od Vojvodine osvojila 31 bod više...

"Crvena zvezda je zaista u neverovatnoj seriji pobeda. Treba im dati poštovanje za to, alli to nekad uspava, pa se nadamo da će biti uspavani u subotu i da ćemo mi iskoristiti. Pokušaćemo da prekinemo tu seriju!", kazao je trener "stare dame" Radovan Krivokapić na današnjoj konferenciji.

"Očekuje nas najteži mogući rival i suvišno je trošiti reči o Crvenoj zevzdi. Svima je poznato da su iznad svih, da su po svim strukturama daleko otišli napred, imaju evropski nivo, ali hajde da gledamo nas... Hajde da vidimo kako ćemo da izgledamo kad istrčimo na Marakanu - želim da damo maksimum i igramo fudbal. Imamo obavezu prema grbu i dresu, nekada je to bio derbi, sada u ovom trenutku kada pogledamo na tabelu i nije baš tako".

Obećava da će dok god je on na klupi Vojvodine, a ovo će mu biti prva zvanična utakmica pošto je u prethodne četiri bio vršilac dužnosti, ekipa ginuti na terenu.

"Mi smo u situaciji da ne možemo da pretimo, niti možemo sa sigurnošću da kažemo da možemo nadigramo rivala, ali ćemo da se trudimo. Nadu niko ne može da nam oduzme. Posebno me raduje činjenica da vidim želju kod igrača, a i sam sam takav da volim pritisak, kad znam za šta igram, za šta se borim, tako da navijači ne brinu", rekao je Krivokapić i dodao:

"Dok sam ja ovde, svaki igrač Vojvodine, ne samo protiv Zvezde, nego protiv svakog u Srbiji, sa terena mora da izađe sa krvavim kolenima i da uvek stoji s obe noge čvrsto na zemlji".

Radovan Krivokapić je dodao i da "imaju obavezu prema navijačima koji u subotu slave rođendan navijačke grupe", te da je obavešten da će u velikom broju doći u Beograd, tako da će i njima biti lakše da uz njihovu podršku odigraju meč na "Marakani".

Istakao je da nema kadrovskih problema i da su svi igrači spremni za predstojeći dvoboj, a da su tokom čitavih priprema radili i na polju psihologije.

"Dosta smo razgovarali, bitno je da oni veruju u sebe koliko ja u njih. Ubeđujemo ih iz dana u dan da uz veliku dozu samopuzdanja izađu na teren. Bez toga nema rezultata".

S obzirom da je i sam igrao "crveno-beli derbi", i kao fudbaler Vojvodine i kao Crvene zvezde, kazao je svojim učenicima savetovao da ne dozvole da na njih utiče ambijent, odnosno da probaju da "uživaju u igri".

U redovima Crvene zvezde mnogo je bivših igrača Vojvodine...

Od onih koji bi mogli da se nađu u startnoj postavi to su Mirko Ivanić, Dušan Jovančić, Milan Pavkov i Srđan Babić, odnosno rezervni golmani Zoran Popović i Nemanja Supić, a Krivokapić je "zakopčan" po tom pitanju.

"Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim ko će biti u timu, ali kad igrate protiv bivšeg kluba uvek imate dodatni motiv. Ne opterećujemo se time, gledamo sebe, nevažno je u ovom trenutku".

Podsetimo, Vojvodina je u ovom prelaznom roku angažovala trojicu pojačanja. Došli su Vuk Mitošević, Seku Kone i Bojan Matić, a videćemo da li će pomenuti napadači biti u sastavu, pošto su se obojica upisala u strelce u trening meču u sredu protiv Slobode iz Užica (5:0).

Oporavili su se Nemanja Milojević, Damjan Gojkov i Ognjen Đuričin, tako da će Radovan Krivokapić biti na "slatkim mukama" kada je u pitanju sastav.

OČEKIVANI SASTAV: Rockov - Stojković, Saničanin, Graovac, Devetak - Mitošević, Milojević, Đurić - Eze, Đuričin (Gojkov) i Matić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar