Priča o Marku Asensiju, Van Bastenu i puteru od kikirikija

Neuobičajena proslava gola protiv Ajaksa nije neosnovana. . .

Fudbal 14.02.2019 | 18:45
Priča o Marku Asensiju, Van Bastenu i puteru od kikirikija
Ceo Amsterdam je u trenutku utihnuo. U Madridu fijesta! Ostatak fudbalske planete se divi hladnokrvnom i nemilosrdnom Realu i pita se: šta li je značila ona proslava Marka Asensija? Objašnjenje stiže jutro posle.

Majka 23-godišnjeg Realovog asa je naima Holanđanka. Bila bar. Umrla je kad je Asensiju bilo 15 godina i on od tada sva gol posvećuje baš pokojnoj majci. I dan danas Asensio svako leto koristi da obiđe rodbinu u Holandiji. Očekivano, svi oni bili su sinoć na amsterdamskom stadionu. Čak 11 rođaka po majčinoj strani.

Dobro 10, jer jedan je bio Asensijev otac, a bili su tu još i brat, baka, tri rođaka čiju “funkciju“ baš i nismo ukapirali, pa tri ujaka, ujna, devojka jednog od rođaka... Asensijeva posveta išla je baš ka njima i samo su oni isprva i razumeli o čemu se radi. A reč je o puteru od kikirikija, Asensijevom omiljenom, koji se prodaje na holandskom tržištu i koji mu rodbina donosi svaki put kad ga obiđe u Madridu.

(Moramo ovde da zastanemo, samo na trenutak se zamislimo i zahvalimo Svevišenjem na tome što kad mi čekamo poklone od rodbine uglavnom maštamo o ajvaru ili kajmaku, ipak nama mnogo dražim namernicama od putera od kikirikija)

Nije dakle Holandija baš toliko strana Asensiju. Naprotiv, malo je poznat podatak i da je legendarni Rud van Nistelroj jedno vreme pokušavao da Asensija ubedi da igra za Holandiju. Kao što je malo poznato i to da je Asensio dobio ime po – čuvenom Marku van Bastenu.

Emotivna utakmica za Marka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar