Jelenić: Ne interesuje nas dopis hrvatskog saveza!

"Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatske već Upravnom odboru i Povereništvu takmičenja", pojasnio je predsednik VSS-a.  Srpski savez odgovorio Hrvatima: Vi presuđujete?! "Prešli smo preko nekih stvari - odvrtanja točkova, napada na decu u Zagrebu. . . "

Ostali sportovi 14.02.2019 | 18:15
Jelenić: Ne interesuje nas dopis hrvatskog saveza!
Bura oko napada na mlade vatrepoliste Crvene zvezde u Splitu polako se u medijskom smislu stišava, ali se zato pojačava kada su u pitanju nacionalni savezi.

Naime, nakon, što je naš vatrpolo savez izdao saopštenje traživši da u budućnosti klubovi iz Srbije ne nastupaju u Splitu i okolini odgovor je, iako nepozvan, dao hrvatski savez. Po njima takav zahtev nema smisla, a  i nije ostvariv. Danas je na te primedbe naših suseda ipak reagovao prvi čovek VSS-a Viktor Jelenić, ukazavši na to da je dopis poslat na adresu organizatora Regionalne vaterpolo lige, a na HVS-a.

"Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatske već Upravnom odboru i  Povereništvu takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja i voleli bismo da čujemo i njihovo mišljenje. Ne želim ništa da prejudiciram", tvrdi prvi čovek srpskog vaterpola, "Hrvatski savez reaguje na način na koji reaguje... Meni je daleko važnije da je reagovala LEN, iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem. Šta bi bilo da se ovo dogodilo, a da je LEN nadležna? Mi smo prelazili preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su deca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini. HVS je uzeo pravo da presuđuje, a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje, jer su protiv sporta, ali i, što je važnije, ugrožavaju bezbednost sportista."

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dire Straits

14.02.2019 18:35

Zašto uopšte igrate tu ligu i na taj način jačate njihove klubove a slabite ligu Srbije? Zašto uopšte igrate ABA ligu u košarci kada je to ista priča? Prije par godina su košarkaši Zvezde na aerodromu u Splitu spašavali živu glavu preskačući preko pultova?! Da ne govorim o Zadru?! Zar treba neko da pogine dole pa da Vama dođe iz guzice u glavu? Kada su oni nešto ovako doživjeli u Srbiji? Koji Vam je ku... više?

ODGOVORITE