Vučić i Tači u subotu sa Hanom

Han, Vučić i Tači u subotu zajedno na panelu ”Bezbjednost u jugoistočnoj Evropi”. Panel se održava u okviru Minhenske bezbjednosne konferencije, koja se od 15. do 17. februara održava u Nemačkoj

Srbija 14.02.2019 | 14:22
Vučić i Tači u subotu sa Hanom
Evropska komisija najavila je da će komesar Johanes Han zajedno sa predsjednicima Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem 16. februara učestvovati na panelu ”Bezbjednost u jugoistočnoj Evropi”, u okviru Minhenske bezbjednosne konferencije, koja se od 15. do 17. februara održava u Nemačkoj.

- Komesar Han će održati niz bilateralni sastanaka, uključujući i učešće u diskusijama među kojima je i subotnji panel o ''Bezbjenosti u jugoistočnoj Evropi'', zajedno sa predsjednicima Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem - stoji u najavi Evropske komisije.

Iz Brisela je najaveljno da će EU na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji od 15. do 17. februara predstavaljati šefica EU diplomatije Federika Mogerini i komesari Ginter Etinger, Johanes Han, Hristos Stilijanides i Julijan King.

Federika Mogerini u petak u Minhenu učestvuje na panelu o evropskoj bezbjednosti i odbrani zajedno sa generalni sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i šefom njemačke diplomatije Heikom Masom, navode u Evropskoj komisiji.

Iz organizacije Mihnenske koferencije najavljeno je učešće 35 svjetskih lidera, 50 šefova diplomatija i 30 ministara odbrane.

Među njima biće i kancelarka Nemačke Angela Merkel, potpredsjednik SAD Majkl Pens i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lopovluk

14.02.2019 18:09

Malo tezi ! Bez veze trose pare a nema dobgog rezultsta. Jad i propast do sada na prgovorima.

ODGOVORITE