Dan boraca u Bijeljini

Polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim borcima na centralnom trgu, 14. februar, Dan boraca danas je obilježila Gradska boračka organizacija u Bijeljini. Ovo je dan sjećanja na stradale borce Vojske Republike Srpske, najzaslužnije za stvaranje Srpske, ali i prilika da se ukaže na položaj boračkih kategorija.

Republika Srpska 14.02.2019 | 14:14
Dan boraca u Bijeljini
Dan boraca Republike Srpske, 14. februar, jedan je od najznačajnijih datuma u kalendaru ove zemlje – ističu predstavnici Boračke organizacije grada Bijeljina.

“Mi, borci, danas smo se okupili ovdje da se sjetimo naših poginulih drugova u proteklom ratu i svih onih koji su godinama ratovali za svetu srpsku zemlju. Kao što znate, srpska vojska je godinama na ovim prostorima, bori se za svoju slobodu, za svoju nezavisnost. Srpska vojska je uvijek bila oslobodilačka vojska koja je samo htjela da odbrani svoju teritoriju kako bi srpski narod na ovim prostorima živio slobodno”, istakao je predsjednik Boračke organizacije u Bijeljini Miodrag Stevanović.

Sa prostora Semberije u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 1.000 boraca, dok je njih 2.000 ranjeno.  Na ovaj način odata je počast poginulim borcima i svim borcima koji su se borili da bismo danas svi mi slobodno živjeli u Republici Srpskoj, poručeno je sa današnjeg obilježavanja Dana boraca.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prvoborac

14.02.2019 16:21

Borcima iz cijele Republike Srpske čestitam Dan boraca- 14. februar.

ODGOVORITE