Objekat će biti legalizovan

 - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, jutros je rekao da će Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ nesmetano da nastavi rad, te da je on već jutros izdao nalog da se u gradskoj upravi  Banjaluka riješi problem legalizacije objekta ovog udruženja.

 

Republika Srpska 14.02.2019 | 12:51
Objekat će biti legalizovan
Naime, problem je nastao juče kada su inspektori Republičkog inspektorata Miroslavu Subašiću, sekretaru Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“, kazali da ima dva dana da legalizuje objekat koji udruženje koristi, a vlasnik je Grad Banjaluka.

Radojičić naglašava da Udruženje „Mozaik prijateljstva“ uživa podršku Grada, te da je danas došao da pruži podršku nakon što su se juče desile određene komplikacije u inspekcijskom nadzoru.

„Prostor koji udruženje koristi Grad mu je dodjelio za humanitarnu aktivnost koju provodi. U decembru im je Grad dodijelio i dodatni prostor koji tek treba da se uredi. Objekat je gradski i niko ne zna od kada je u vlasništvu grada“, kazao je Radojičić.

Dodaje da u arhivu gradske uprave kao i u Arhivu RS nema dozvola za postojeći objekat, te će gradska odjeljenja provesti kroz gradsku upravu proces legalizacije objekta da bi Udruženje nesmetano nastavilo da radi.

Subašić je kazao da je bio povrijeđen kada su inspektori rekli da mora da zatvori javnu kuhinju ovog udruženja i javno kupatilo koje koriste stari i nemoćni građani kao i oni pogođeni socijalnim slučajem.

„Grad Banjaluka i predsjednica RS Željka Cvijanović dali su podršku našem udruženju, dobili smo i nagrade i plakete. Inspektori su mi rekli da imam dva dana da stvorim dozvolu ili ću da platim kaznu sledeće sedmice u iznosu od 4.000 KM“, rekao je vidno uznemireni Subašić.

(Nezavisne)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Marko

14.02.2019 11:54

Bravo Igore. Najbolji gradonacelnik Banjaluke ikada... Svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Odgovor Marku

14.02.2019 12:17

Marko ti mora da si njihov Bot koji pise gluposti po drustvenim mrezama. Da skratim . J..o te Igor. To je jedan bolesni i isfrustrirani kreten koji pored dvije navedene osobine ima i nekoliko vrlina a to je lopovluk i malogradjanstina. Ovo radi posto je primjetio da je u...o motku. Vidis Marko ja sam sa doticnim kretenom isao cak i u skolu (od osnovne pa do Fakulteta , pardon ukljucujuci fakultet) te sa punim pravom opisujem karakterne osobine doticnog kretena. Ti ga Marko hvali koliko hoces ,vjerovatno nisi ni ti iz B.L. te cu zamoliti Igora da napusti grad Banjalucana i da se vrati iz vrleti odakle je i dosao a da pritom povede i tebe posto je i tebi tamo mjesto.

Name

RE Marko

14.02.2019 14:26

Svaki Marko radi naopako ,sta treba jos reci.

Name

Odgovor odgovora marku

14.02.2019 12:40

Čovjek radi kako treba, očigledno je da je nešto postigao u životu a ti nisi, pa tvoja mržnja prema njemu potiče iz tog kompleksa. Nisi ti taj koji treba da protjeruje ljude iz Banja Luke ovo je otvoren grad za sve ljude. Ako se tebi ne sviđa idi gdje ti je bolje. Nas ostale pusti na miru. Radojičićev Bot.

ODGOVORITE
Name

Otvoren

14.02.2019 14:29

Skoje strane ,zatvori usta da te neuhvati promaja .

Name

Covjek

14.02.2019 14:54

Radi kako treba ,zagadjuje BL. kako treba ,Eko toplana dokaz sposobnosti i necega postignutog u zivotu ,samo ljubomorni nemogu to da prepoznaju .

Name

Pop

14.02.2019 12:57

Samo da odgovorim ovom gosp.Ako si isao u skolu sa Igorom ( kako si naveo) morao bi znati faon nije dosao ni od kud .Majka mu je prosvetni radnik ( inace rodjena u Susnjarima) a otac jeste Crnogorac .On odrastao u Rosuljama i N.varosi. i zato ne lupaj.Inace sam njegova ljuta opozicija.

ODGOVORITE
Name

Bravo opozicionar

14.02.2019 13:56

Sam si odgovorio. Vjerovatno si ti ona druga struja u ljutom SNSDu.

Name

Odgovor Popu

14.02.2019 13:58

A bogami i u naselju Ante Jakica to si zaboravio.

Name

Misko

15.02.2019 13:17

Pope opozicijo nemoj nas ti stititi braneci Radojcica. Znamo sve o njemu svi. Pokrij se usima !

Name

gogson

14.02.2019 13:27

Čuj dao podršku Udruženju, ne valja inspekcijski nadzor, a to što rade bez papira, tomu podrška. Konačno će se srediti ono za šta su dobili nagradu. Podrška inspektoru!!!!

ODGOVORITE
Name

iva

14.02.2019 13:35

PA OVO JE SMIŠLJENO URADJENO,DA IGOR R.DOBIJE POENE KOD BIJEDE,KAO ON SVETAC!BAGRO

ODGOVORITE
Name

novi svetski poredak

14.02.2019 14:12

lik koji vodi Mozaik je pripadnik SNSD-ea , neki dan je sav sretan i spretan pričao na ATV , hvalio se kako ima pomoć gradske uprave , centra za socijalni rad BL. Zato se nemojte čuditi . Udruženje Mozaik je jako bitno , jer drži na oku sirotinju, besposličare , ljude bez budućnosti, penzionere bez porodica , znači veoma bitnu glasačku skupinu koja je brojna a jako jefina . Sira i krompira i glasova ko drva. Sve se snima i drži pod kontrolom. Užas.

Name

Za novi svedski poredak

14.02.2019 17:14

BRAVO.KAZE FOL PRIJETIO INSPEKTORAT,A TAJ ISTI INSPEKTORAT I TA INSPEKTORICA POD UPRAVOM VLASTI.SMIJESNI SU,TO MOGU PROSIPATI TIM JADNICIMA. DZABA TI RADOJICICU DRASKO JE NAS BUDUCI GRADONACELNIK.NECETE MOCI TOLIKO UKRASTI KLIKO CE NAS ZA NJEGA GLASATI