KRK: Od Zadra do Kupa, sve je drugačije!

Od razbijene vojske do slavlja protiv evroligaša i praga TOP 8 Evrokupa. Partizan u dobroj formi brani titulu u Nišu.  Novi Pazar poručuje Partizanu: "Nećemo se predati"! Pazarci su govorili o susretu sa beogradskim Partizanom pred četvrtfinalni okršaj Kupa Radivoja Koraća.

Košarka 14.02.2019 | 12:00
KRK: Od Zadra do Kupa, sve je drugačije!
"Stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva". Tako kaže pesma grupe S.A.R.S. Nije bilo nimalo prijatno navijačima Partizana posle utakmice protiv Zadra u Beogradskoj Areni 26. oktobra. Perspektiva u tom momentu nije čak izgledala ni sivo. Više je to vuklo na crno.

Ko bi rekao da ćemo pred Kup Radivoja Koraća govoriti o Partizanu koja s punim pravo može da kaže da dolazi u odličnom momentu da brani trofej osvojen prošle sezone?

Crno-beli su se konsolidovali, doveli pojačanja (Aleks Renfro, Nikola Janković, Ognjen Jaramaz), promenili trenera (još tada smo pohvalili odluku Nenada Čanka da ponudi ostavku, pre svega s moralne tačke gledišta). Jasno je da je Partizan podigao značajno nivo i kvalitet igre, pa sa Andreom Trinkijerijem na klupi ima šansu da dođe i do treće pozicije pred plej-of ABA lige posle pobede nad Budućnosti u poslednjoj utakmici u ABA ligi.

Da, Partizan je posle samo nekoliko meseci od Zadra dobio evroligaša i imao šansu da uđe u TOP 8 Evrokupa. Evrokup je sada gotova stvar, tako da crno-beli mogu mirne duše da se fokusiraju na Kup. Prvi izazov je Novi Pazar kog sa klupe predvodi nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Oliver Popović.

Partizan je u dobroj formi, svakako je veliki favorit na ovom duelu, jer kada pobedite Budućnost, onda Novi Pazar ne bi trebalo da predstavlja problem.

"Iskustvo kaže 'mali korak', gledamo prvu utakmicu i ništa više. Ako trebamo gledati generalno, Zvezda je apsolutni favorit. Dominiraju u ABA ligi, doveli su velika pojačanja. Ja mislim o Novom Pazaru i to neće biti lako, jer nemamo toliko iskustva u igranju takvih utakmica, ali malo po malo, snažno, možda smo shvatili kako treba da igramo neke utakmice i idemo polako dalje", rekao je Trinkijeri u najavi Kupa.

Ali, upravo zato Kup i jeste zanimljivo takmičenje jer autsjaderi imaju veće šanse. Novi Pazar je uz simpatičnu ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta najveće iznenađenje. Izborio je plasman na završni turnir kao osvajač kupa KSS. Ima Novi Pazar u ekipi igrače poput Nemanje Krstića, Alekseja Nešovića, MarkaRadonjića... Dodajmo i da je današnji Partizanov protivnik nedavno doveo Aleksa Marzeta iz FMP-a. Ali, realno nije to kvalitet kog bi crno-beli trebalo previše da se plaše.

"Očekujem da nas 'prebiju', pretrče i nadskaču, a da mi maksimalno angažovano odgovorimo i pokažemo da smo s razlogom tu gde jesmo. Znamo šta je Partizan, razlika u nivou je velika, ali imaćemo priliku da vidimo šta nam sledi u Superligi. Idemo da se 'pobijemo', pa možda i iznenadimo", rekao je u najavi utakmice bek Pazara Nešović.

Partizan je imao problem sa brojem stranaca pred Kup Radivoja Koraća pa je sve rešio tako što je Markus Pejdž dobio srpski pasoš, odnosno srpsko državljanstvo. Tako da su crno-beli u punom sastavu otputovali u Niš i to je veoma bitna stavka.

U prethodnom periodu su probleme sa povredama imali Aleksej Nikolić i Rade Zagorac. Tako da će Partizan u Nišu od stranaca najverovatnij imati Sija, Lendejla, Renfroa i Gegića, dok je Pejdž kao što  rekosmo dobio srpski pasoš i više se ne vodi kao “stranac”.

Partizan je pred Kup u Nišu doveo igrača koji može da igra na pozicijama jedan i dva. U pitanju je Ognjen Jaramaz koji je stigao iz španskog San Pablo Burgosa na pozajmicu do kraja sezone. On kao domaći igrač neće imati problem da nastupi na Kupu ako to Trinkijeri bude zahtevao. Jaramaz je otputovao u Niš zajedno sa ekipom i biće u konkurenciji za tim. Dakle, do Trinkijerija je da li će mu i koliku minutažu pružiti.

Za razliku od Jaramaza koji će se tek uigravati, Nikola Janković je već ušao u tim i imao prilike da se navikne. Razgovarali smo sa njim o očekivanjima pred Kup u Nišu.

"Ako budemo igrali timski i u ritmu kao protiv Budućnosti, imamo šanse za Kup, što da ne?", kaže Janković za MOZZART Sport.

Partizan brani titulu u Nišu.

"Da. Opet, ima tu jako dobrih ekipa, nezgodnih, dešavaju se iznenađenja. Koncentracija mora da bude od prve utakmice. Prvi nam je Novi Pazar, video sam da su doveli novog igrača. Eto, i oni se pojačavaju. Traže iznenađenje, neku svoju šansu. Sigurno nećemo otići tamo relaksirani. Idemo na “maks” pa ćemo videti".

Trinkijeri je probao da igra sa Nikolom Jankovićem na četvorci, zajedno sa Lendejlom na petici. Pre njega je i Gagić igrao peticu protiv Podgoričana. Možda nešto slično vidimo i u Nišu. Zato smo pitali Nikolu da nam objasni tu situaciju na parketu.

"Šarali smo. Da ne može protivnik da se adaptira. To je trenerova zamisao. Mislim da smo to dobro odigrali".

Pitali smo Jankovića da prokomentariše najvećeg rivala na Kupu, Crvenu  zvezdu.

"Zvezda je odlična ekipa. Imaju odlične strance. Igraju na vrhunskom nivou tokom cele sezone. Koliko znam možemo tek u finalu da se sastanemo. Imamo pre toga dve bitne utakmice  da dobijemo  i jedni i drugi da bi došlo do te utakmice".

Na kraju, morali smo da pitamo Jankovića i za slobodna bacanja. To mu svakako nije omiljeni deo košarkaške igre. Navijači ponekad slave kada pogodi bacanje kao da je gol pao.

"Dobro, ne bežim od toga da je to slabiji deo moje igre. Radim na tome. Treba se suočiti sa problemima i raditi na njima. Navijači su prepoznali momenat. Uživam u atmosferi, takav sam, srčan sam, emotivac sam i uživim se u to. Njihovo navijanje me nosi", zaključio je Janković.

Dakle, Partizan prvo igra večeras od 19.30 protiv Novog Pazara. Ako prođe, u polufinalu će igrati protiv pobednika meča između FMP-a i Svetog Đorđa. Eventualno finale koji mnogi očekuju je naravno večiti derbi. Ako bude tako, to će biti repriza prošlogodišnjeg finala kada je Partizan izašao kao pobednik Kupa.

Crno-beli se nadaju istom ishodu.

Novi Pazar poručuje Partizanu: "Nećemo se predati"! Pazarci su govorili o susretu sa beogradskim Partizanom pred četvrtfinalni okršaj Kupa Radivoja Koraća.

Košarkaši Novog Pazara napravili su veliki uspeh plasmanom na završnicu Kupa Radivoja Koraća, a već na startu igraju protiv aktuelnog šampiona, beogradskog Partizana.

"Očekujem da nas 'prebiju', pretrče i nadskaču, a da mi maksimalno angažovano odgovorimo i pokažemo da smo s razlogom tu gde jesmo. Znamo šta je Partizan, razlika u nivou je velika, ali imaćemo priliku da vidimo šta nam sledi u Superligi. Idemo da se 'pobijemo', pa možda i iznenadimo" rekao je bek Novog Pazara, Aleksej Nešović.

"Plasman među osam najboljih je odlična reklama za grad, klub i ljude koji ga vode, košarkaše i mene kao trenera. Od momaka jedino tražim da pruže maksimum, da bi videli koliko mogu da pariraju ekipi koja godinama igra na vrhunskom nivou. Nadam se, ipak, da ćemo pružiti koliko-toliko dostojan otpor Partizanu" rekao je trener ekipe, Oliver Popović.

"Meč s Partizanom je dobar trening pred utorak i gostovanje Vršcu u KLS. To je prioritet, a Kup Radivoja Koraća je nagrada za sve nas. Nećemo se, ipak, predati. Daćemo sve od sebe da makar bude zanimljivo" izjavio je član uprave Novog Pazara, Dejan Kulundžić.

Meč između Partizana i Novog Pazara na programu je u četvrtak od 19 časova i 30 minuta.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar