Tibo voli VAR i poručuje...

Ofsajd kao suza, Tadić me ometao! „Srećom da je sistem bio angažovan jer niko ne bi primetio“, kaže golman Reala.

Fudbal 14.02.2019 | 10:15
Tibo voli VAR i poručuje...
"Volim VAR sistem. Na Svetskom prvenstvu sam imao dobro iskustvo s njim u Španiji takođe. Istina je da ponekad pravila nisu jasna, sistem ne može da interveniše. Nekada je protiv tebe, nekada ti pomaže, ali mislim da je fudbal s VAR-om mnogo pošteniji i da nam je taj sistem neophodan", izjavio je na konferenciji za medije uoči utakmice s Ajaksom golman Reala Tibo Kurtoa.

Izjavio i kao da je predosetio šta će se desiti na meču s Kopljanicima. Belgijanac je večeras na Areni Johan Krojf imao je direktne koristi od ovog sistema, pošto je glavni sudija Slovenac Damir Skomina u prvom poluvremenu poništio pogodak Nikolasa Taljafika u 36. minutu posle intervncije iz VAR sobe.

Dilema večeri je da li je za ofsajd kriv naš Dušan Tadić koji ga je ometao prilikom intervencije ili strelac Taljafiko koji se aktivirao iz nedozvoljene pozicije. Kurtoa je pogrešio u datoj situaciji jer nije uspeo najpre da uhvati loptu.

"Mislim da je poništeni gol u prvom poluvremenu bila korektna odluka. Pomislio sam da je ofsajd kada su nam dali gol. Želeo sam da uhvatim loptu kada je njihov igrač šutirao, ali zbog Tadićevog kretanja nisam mogao da reagujem na pravi način. Srećom da je VAR bio angažovan jer niko ne bi primetio. Teška situacija", ocenio je Kurtoa.

I Serhio Ramos koji je odigrao sjajan meč kaže da je VAR bio pošten večeras.

"Rekao sam milion puta da sam veliki zagovornik ovog sistema jer će vremenom fudbal biti pravedniji. Postigli smo sjajan rezultat. Znamo kako treba da se preživi, da se stvore akcije kada si nadigran i daju golovi. Sada je red na njih da prežive na našem stadionu, kada ih mi budemo napali", rekao je Ramos. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar