Mijenja svijet i donosi nadu

Svojim primjerom htjela je da promijeni svijet. I uspjela je, bar ovaj “mali” beogradski, iako ima samo 13 godina. Anastasija Vujić već nešto više od godinu dana boji sivilo bolničkih soba u vesele boje nade družeći se sa djecom i noseći im poklone jednom mjesečno.

Srbija 13.02.2019 | 22:05
Mijenja svijet i donosi nadu
Ideja je rođena kroz razgovor majke i kćerke, uvodi nas u priču Anastasijina majka Jelena. Tada dvanaestogodišnja djevojčica riješila je da promijeni svijet tako što će posjećivati drugare koji su u bolnici, nositi im poklone i družiti se sa njima.

– Sve je počelo od jedne Anastasijine rečenice da želi da pomaže drugima. Moj suprug Nenad i ja smo to rado prihvatili. Priznajem, pomalo smo bili iznenađeni prijedlogom jer djeca u njenom uzrastu danas uglavnom misle na neke druge stvari poput izlazaka.

Dogovorili smo se sa načelnicima svih medicinskih institucija u Beogradu, kupili grickalice i slatkiše za mališane i krenuli. Odlučili smo da uložimo u dječje osmijehe. Ubrzo su nam se priključile i moje kolege iz banke, zaposleni i đaci u Tehničkoj školi GSP u kojoj je moj suprug profesor vjeronauke, potom i prijatelji, ljudi iz našeg okruženja, ali i Anastasijini drugari iz škole – počinje priču za Blic Anastasijina majka Jelena. 

Brojne su institucije kojima nose poklone. Samo neke od njih su Klinika za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije, Univezitetska dječja klinika u Tiršovoj, Institut za mentalno zdravlje u Palmotićevoj, domovi za djecu i omladinu, OŠ “Stefan Dečanski” za oštećene sluhom… Jedna donacija, kaže, može da bude slatkiš, grickalica, bojanka, bojice, igračka…

Jedini uslov u humanitarnoj akciji “Naše malo – za dječiji osmijeh” jeste da ne primaju novac, a fotografije sa poklonima donatora i dječicom Jelena prosljeđuje u Vajber grupi napravljenoj za njih. Humanitarci, dodaje, svakog 15. i 16. u mjesecu mogu odnijeti svoje poklone u parohijski dom kod Hrama Svetog Save ili se dogovoriti sa njom gdje im odgovara.

(Srpska.info) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

HUMANO

13.02.2019 21:21

SVAKA ČAST!

ODGOVORITE
Name

Hvala

14.02.2019 09:48

Ti dragi Bože što imamo ovako divno dijete i roditelje .. riditelji su sigurno imali ogromnu ulogu u odgoju djevojčice hvala roditeljima a maloj dami sve najj od srca.

Name

Лука

13.02.2019 21:37

Boze, ima nade kada ima jos ovakvih ljudi, posebno djece i omladine. Zaista,svaka cast i djevojcici i roditeljima.

ODGOVORITE
Name

šta je interesuje

14.02.2019 07:47

Hoće li ona poslije završetka osnovne škole upisati srednju medicinsku školu a potom medicinski fakultet?

ODGOVORITE