Sestrine suze za bratom: Mauro, zašto to dozvoljavaš?!

Od kada su se upoznali, Mauro i Vanda su problem koji čeka da se dogodi. Znali su to i u Interu, ali malo ko je pomišljao da će Argentinac okrenuti leđa i porodici, sestri Ivani. . .

Fudbal 13.02.2019 | 23:45
Sestrine suze za bratom: Mauro, zašto to dozvoljavaš?!
Od dana kada su se upoznali, Mario i Vanda su problem koji čeka da se dogodi.

Iako, uglavnom, u tom problemu najdeblji kraj izvuče on.

Mogli su to da pretpostave i u Interu, ali su odlučili da stvari rešavaju preventivno, pa su na leto 2015. tada još 22-godišnjem Mauru Ikardiju - igraču na "ratnoj nozi" sa najokorelijim Interistima - dodelili kapitensku traku i ugovor sa ubedljivo najjačom platom u klubu.

Mir je potrajao dobre tri i po godine, ali su se stvari pogoršale kada je ubojiti strelac odlučio da brigu o karijeri prepusti Vandi Nari, svojoj dragoj i nekada venčanoj supruzi bivšeg prijatelja i saigrača, Maksija Lopeza.

Zbog toga što je plavokosom kolegi oteo plavokosu nevestu, Ikardi je godinama bio u nemilosti najboljih argentinskih fudbalera (pa i selektora, naročito Dijega Maradone), pa se na prste jedne ruke mogu nabrojati njegovi nastupi za "gaučose" do letošnjeg privremenog povlačenja Lionela Mesija nakon neuspeha Rusiji.

Ove zime uspeo je da da zahladni odnose i sa trenerom i saigračima u Interu, zbog čega mu je Lućano Spaleti oduzeo kapitensku traku i, navodno, udaljio ga iz prve postave pred utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope sa bečkim Rapidom.

Međutim, kada je ove srede uveče izašao pred medije, Spaleti je otkrio da dojučerašnji kapiten nije odstranjen iz tima, već da mu je samo oduzeta traka, a da se on samovoljno nije pojavio na treningu pred meč i da je tako grubo prekršio disciplinu i profesionalni ugovor sa "nerazurima".

Pretpostavljamo da je Argentinac to i želeo i uradio na nagovor svog agenta, Vande Nare, ali - ako ništa drugo - za ovaj bojkot saigrača kojima je tri i po godine bio kapiten nema podršku u najužem krugu porodice.

Štaviše…

U "sapunici" koja je uznemirila crno-plavi deo Milana jednu od glavnih uloga uzela je i Maurova rođena sestra, Ivana, koja je do brata pokušala da dođe preko Twittera - što donekle govori i o tome ko u ovom trenutku ima punu kontrolu nad karijerom jednog od najopasnijih napadača današnjice.

"Siroti moj brate, zašto dozvoljavaš da ti se ovo događa? Znaš da Inter ne dozvoljava takav stav. Da imaš ozbiljnu osobu uz sebe, nekoga kome je zaista stalo, ovakve stvari ti se ne bi događale", napisala je Ivana Ikardi i prilično jasno opisala situaciju, iako nije navela nijedno ime.

Ikardi je ove zime upao u krizu forme (ili sam do toga doveo?), što se poklopilo sa serijom očajnih rezultata Intera koji su umalo koštali Spaletija posla, međutim kada je novi sportski direktor "nerazura" Bepe Marota istupio javno, pružio punu podršku treneru i poručio da klub neće menjati šefa, navijači kao da su dobili signal da problem postoji na drugom mestu.

I ne samo oni.

Od tog dana sve je vodilo ka neprijatnom, neprofesionalnom i nedostojnom rastanku velikog kluba i jednog od njegovih "najpaženijih" sinova.

Ikardi je "pohađao" Barseloninu čuvenu akademiju "La Masiju", gde je i upoznao Maksija i Vandu, a kada se 2011. preselio u Đenovu i postao "tinejdž" senzacija Sampdorije, pročule su se i glasine o "krađi mlade" o kojima je Argentina "brujala" mesecima. Talentovani centarfor doveden je na "Đuzepe Meacu" 2013. godine sa 11 pogodaka u 33 nastupa za klub sa "Marasija" i brzo nagovestio kakav će centarfor postati - u prvoj sezoni postigao je devet, u drugoj već 22 gola, a do danas bio je strelac 122 puta na 210 nastupa u crno-plavom dresu.

Da li će ga opet obući?

Ugovor mu ističe 2021. godine, minimalna otkupna cena od 110 miliona evra za klubove iz inostranstva istekla je prošlog leta, pa tako vlasnici Intera sada moraju da pregovaraju sa zainteresovanim stranama o visini transfera, a jedan od osnovnih uzroka njegovog nezadovoljstva je godišnja plata od 5,5 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar