Spaleti: Niko ga nije izbacio, sam je riješio da ne igra!

Trener Intera objasnio nesporazum sa ražalovanim kapitenom.

Fudbal 14.02.2019 | 08:45
Spaleti: Niko ga nije izbacio, sam je riješio da ne igra!
"Niko ga nije oterao iz tima, sam je odlučio da ne putuje sa nama", objasnio je večeras trener InteraLućano Spaleti razlog zbog kojeg se dosadašnji kapiten Mauro Ikardi ne nalazi u kombinaciji za sutrašnji okršaj 1/16 finala Lige Evrope protiv Rapida iz Beča.

Pripreme Neroazura za premijerni prolećni nastup u drugom po jačini evropskom takmičenju protiču u napetoj atmosferi, a nakon odluke sa se Argentincu oduzme kapitenska traka i dodeli golmanu Samiru Handanoviću.

"Sutra je važna utakmica, a o Ikardijevom statusu raspravljaćemo drugi put", rekao je Spaleti za Skaj Italiju.

Potom i otvoreno obrazložio situaciju.

"Odluka je teška i bolna, ali je dobila podršku celog tima i deluje da su svi u ekipi zadovoljni. Njegov nedolazak? Mauro je taj koji je rekao da ne želi da bude u timu i putuje s nama. Pozvali smo ga, razočaran je, ali i nama je bilo teško da donesemo ovakvu odluku i saopštimo mu je. Rekao sam i posle Parme da imamo problematičnu situaciju i da moramo da je razrešimo u najskorije vreme. Ovo što se desilo je potvrda tih reči. Ako postoji neko ko ne razmišlja o pozitivno o rezultatu sutra, ne treba da putuje. Doneli smo važnu odluku u pravo vreme, ma koliko ona bila bolna. Ikardijevo okruženje ga je ometalo, i njega i tim koji je predvodio kao kapiten", objasnio je Spaleti.

Utakmica u Beču između Rapida i Intera igra se u četvrtak od 18.55 časova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar