Srbija ima prvog ski-letača!

Nikola Stevanović (16) debitovao u FIS kupu, nacionalni rekord 41,5 metar! Ali tek je početak. . .

Ostali sportovi 15.02.2019 | 21:30
Srbija ima prvog ski-letača!
Teško dajemo novac, retko pružamo podršku talentovanoj deci, a hoćemo rezultat i tražimo povod za radovanje. Improvizacija u sportu, današnjem pogotovo, ne prolazi. Tačno. Ali je Srbija je izuzetak, kao i u mnogo čemu drugom, a ova teza od subote je počela da dobija novu potvrdu u praksi, i to u sportu koji se kod nas uglavnom prati samo tokom novogodišnjih praznika.

Prvi pasus u istoriji srpskih ski skokova na nebu iznad nemačkog gradića Rastbihela, na svom debiju u seniorskoj konkurenciji, napisao je 16-godišnji Smederevac, Nikola Stevanović, najmlađi učesnik takmičenja u okviru FIS kupa (treći rang takmičenja).

Skok dug 34 metra nije bio dovoljan za više od poslednjeg mesta u biografiji člana slovenačkog kluba Ljubno. Pa šta, i Bil Gejts je počeo iz garaže!

Naizgled rezultat za podsmeh, ali ne treba smetnuti s uma da je pobednik takmičenja bio Andreas Vankbivši juniorski šampion planete, osvajač seniorskog timskog “zlata” na Olimpijskim igrama u Sočiju pre pet godina!

Na drugom takmičenju , održanom na istoj skakaonici, naš predstavnik nije popravio plasman, međutim, jeste zvanični nacionalni rekord, pošto je doskočio na 41,5 metara, što znači da se paperje na našem orliću transformiše u perje.

Srpska se truba s visina čuje…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar