Čelendž kup: Borac m:tel čeka revanš i narednog rivala!

Ubjedljiv trijumf u gostima u prvom meču protiv litvanske Švijese (29:16) daje za pravo Banjalučanima da već sada razmišljaju o narednom protivniku u EHF Čelendž Kupu. Žrijeb četvrtfinala 19. februara u Beču.

Ostali sportovi 15.02.2019 | 20:30
Čelendž kup: Borac m:tel čeka revanš i narednog rivala!
Banjalučki hram sporta, dvorana "Borik", u novom ruhu u subotu će biti mjesto okršaja Borca m:tel i litvanske Švijese, u revanš meču osmine finala EHF Čelendž Kupa.

"Crveno-plavi" iz prvog susreta u Litvaniji donijeli su velikih 13 golova prednosti (29:16), pa kao izraziti favoriti ulaze u drugi duel sa Litvancima, koji će biti odigran 16. februara od 20 časova u gradu na Vrbasu.

Ubjedljiv trijumf iz Vilnjusa daje za pravo Banjalučanima da već sada razmišljaju o narednom protivniku, jer, s obzirom na viđeno u prvom duelu, Borac m:tel daleko je kvalitetniji rival od Švijese i trebalo bi da se desi pravo čudo da izabranici Mirka Mikića ne "ovjere" prolaz u četvrtfinale još jednim trijumfom, ovaj put pred svojim navijačima.

Žrijeb četvrtfinalnih parova trećeg po jačini evropskog takmičenja biće održan 19. februara u Beču, a odmah će biti žrijebano i polufinale. Prvi dueli četvrtfinala igraće se 23. i 24. marta, dok su revanš susreti sedam dana kasnije.

Za sada je poznato da je plasman među osam najboljih u EHF Čelendž Kupu izborio finski Diken, koji je u dvomeču eliminisao Berhem iz Luksemburga (28:24, 28:26).

Zanimljivo, na sedam odigranih mečeva, samo je norveški Arendal uspio da slavi kao domaćin. Norvežani su porazili ruski Dinamo Stavropolj 27:21, pa su bliži plasmanu među osam najboljih.

Gostujuće trijumfe ostvarili su grčki AEK iz Atine, Neva iz Rusije, rumunski Bukurešt i Vize iz Belgije, te su ovi klubovi favoriti pred revanše, koji se igraju 15, 16. i 17. februara.

U istom terminu ukrajinski Donbas i Madeira iz Portugalije igraće svoj dvomeč, a dogovorom klubova oba susreta biće odigrana na Pirinejima.

EHF ČELENDŽ KUP - OSMINA FINALA:

Ramat Hašaron (Izrael) - AEK Atina (Grčka) 28:34
Povaška Bistrica (Slovačk) - Neva (Rusija) 21:31
Donbas (Ukrajina) - Madeira (Portugalija)
Dukla Prag (Češka) - Bukurešt (Rumunija) 23:26
Mašeka Mogilev (Bjelorusija) - Vize (Belgija) 31:32
Arendal (Norveška) - Dinamo Stavropolj (Rusija) 27:21
Berhem (Luksemburg) - Diken (Finska) 24:28, 26:28
Švijesa (Litvanija) - Borac m:tel (BiH) 16:29

*NAPOMENA: Revanš utakmice igraju se danas, 16. i 17. februara.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar