Atalanta je u januaru odbila skoro 70.000.000 evra!

Opet imaju gomilu atraktivnih igrača!

Fudbal 15.02.2019 | 19:00
Atalanta je u januaru odbila skoro 70.000.000 evra!
Atalanta je najprijatnije iznenađenje italijanske Serije A ove sezone. Ako se tim iz Bergama i može nazvati nekim iznenađenjem s obzirom na rezultate i igru koje prikazuje već treću sezonu zaredom.

Sa dobrim fudbalom i dobrim rezultatima je i porasla cena nekim igračima, pa se Atalanta tokom zimskog prelaznog roka našla na velikim iskušenjima. Bogatiji klubovi su bacili kandže na njene najbolje igrače i poslali ponude kojima je bilo teško odoleti. Skaj Sport javlja da je Atalanta u minulom prelaznom roku odbila ponude u vrednosti od skoro 70.000.000 evra za trojicu njenih igrača.

Najteže je bilo ostati imun na ponude za kolumbijsku gol-mašinu Duvana Zapatu. Vest Hem je bio spreman da plati obeštećenje od čak 45.000.000 evra za Zapatu, ali je Atalanta glatko odbila jer Kolumbijac nije bio na prodaju. Bar u januaru. A videćemo šta će biti na leto...

U finišu zimske pijace je i Roma imala ideju da se pojača iz Bergama. Monći je ponudio Vučici 13.000.000 evra za slovenačkog vezistu Josipa Iličića, ali je Atalanta odbila i tu ponudu jer je Slovenac jedan od ključnih igrača Gasperinijevog tima.

Na kraju se javio i Seltik sa ponudom od 10.000.000 evra za belgijskog levog veka Timotija Kastanja, ali je Atalanta odolela i ovom izazovu. I imala je pravo. U poslednjih šest mečeva u prvenstvu i Kupu Italije je zabeležila pet pobeda i remi kada je od 0:3 došla do 3:0 protiv Rome. Eliminisala je Juve iz kupa, odigrala neke spektakularne partije kao protiv Sasuola kojem je dala šest golova. Ravnopravan je takmac milanskim i rimskim klubovima u borbi za Ligu šampiona...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar