Pantić i sat koji otkucava: Hoće li biti spreman za derbi?!

Ofanzivac Partizana sigurno propušta gostovanje OFK Bačkoj, možda i duel sa Proleterom.

Fudbal 13.02.2019 | 21:50
Pantić i sat koji otkucava: Hoće li biti spreman za derbi?!
Kadrovske nevolje u Partizanu u osvit drugog dela prvenstva. Odlazak Marka Jankovića u italijanski SPAL, iako nije predviđen za prodaju tokom januarskog prelaznog roka, stvorio je problem Zoranu Mirkoviću, dodatno uvećan za saznanje da ni njegova alternativa Danilo Pantić još ne može na teren.

Očekivalo da se pozajmljeni vezista Čelsija po povratku iz Antalije počne da trenira sa timom, međutim, detaljni pregledi tokom vikenda i u prva dva dana nove sedmice pokazali su da će crno-beli morati još da čekaju na povratak. Pantića muče jake upale Ahilove tetive (posledica menjanja podloge u uvodnom delu priprema, pre odlaska u Belek), u međuvremenu se pojavio hematom između lista i tetive, što je dodatno zakomplikovalo situaciju i usporilo povratak u trenažni proces.

Danas su tačno tri sedmice kako Danilo ne trenira sa ostatkom ekipe. Podvrgnut je individualnim vežbama u cilju što bržeg oporavka, a najnovije informacije kazuju da mu je preporučeno dodatnih sedam dana mirovanja. Tek narednog utorka opet će biti podvrgnut snimanju magnetnom rezonancom i tad će biti jasnije kad može na teren.

Izvesno je da će jedan od najkreativnijih igrača u aktuelnom timu propustiti prolećnu premijeru u Bačkoj Palanci, a ozbiljno „visi“ i za duel sa novosadskim Proleterom 23. februara u Humskoj. To znači da je počela trka s vremenom, jer je za 3. mart na Marakani zakazan 159. večiti derbi, a jasno je koliko bioDanilo Pantić značio Partizanu za duel sa Cvenom zvezdom. S druge strane, nije prošao pripreme, do duela sa Proleterom će proći mesec dana bez treninga i pitanje je da li bi, u najboljem slučaju, mogao da izdrži napore kakve iziskuje najznačajnija utakmica u Srbiji.

Povoljna vest za Zorana Mirkovića je da su Đorđe Ivanović i Musa Ndžai dobili dozvolu da se priključe treninzima. Za početak trčanjem, za neki dan i u radu sa grupom, pa će struka imati dodatne dve opcije za poziciju levog krila.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar