Fener "ni za živu glavu" ne da "Žoca" i Veselog!

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti da bi Željko Obradović i Jan Veseli mogli da napuste Fenerbahče, oglasio se klub i rekao da se to sigurno neće desiti.  Fenerova želja - Obradović za trenera dok ne ode u penziju! Spreman i novi ugovor za Jana Veselog!

Košarka 15.02.2019 | 13:30
Fener "ni za živu glavu" ne da "Žoca" i Veselog!
Bilo je glasina da će se Željko Obradović i Fenerbahče možda razići na kraju ove sezone. Međutim, od toga nema ništa. Žoc ostaje! Semih Osoj, zamenik predsednika, govorio je za turske medije i dotakao se priča o budućnosti Željka Obradovića i Jana Veselog.

Fenerbahče želi da nastavi saradnju s Obradovićem sve dok on ne ode u penziju.

"On ima još godinu dana ugovora. Glasine o njegovom odlasku su lažne. Zapravo, već smo počeli da pravimo planove za sledeću sezonu. Želimo da bude sa nama dok se ne povuče iz košarke", stav je Fenerbahčea.

Još jedna od tema u turskim medijima je i status Jana Veselog koji se trenutno oporavlja od operacije kolena.

"Produžićemo ugovor Veselom za još tri godine", rekao je Osoj. Vrlo konkretno.

Veseli je u Fener stigao 2014. godine, a Obradović 2013. godine. Fenerbahče trenutno drži prvu poziciju na tabeli Evrolige sa skorom od 19 pobeda i tri poraza.

Fenerbahče ima dugoročne planove za Željka Obradovića i Jana Veselog.

U turskoj javnosti pojavile su se informacije da bi srpski trener i češki krilni centar ovog leta mogli da napuste Istanbul, ali je klub ekspresno reagovao i demantovao te glasine saopštivši da sa njima planira dugu budućnost.

Obradoviću ističe ugovor narednog leta, što bi bila njegova šesta sezona u klubu, a potpredsednik kluba je naveo da se njihova saradnja sigurno pre toga neće završiti.

"Već smo počeli da planiramo za narednu godinu", rekao je Semih Ozsoj.

Kada je u pitanju Jan Veseli, koji je trenutno van parketa zbog operacije kolena, za njega postoji interesovanje sa raznih strana, međutim odlazak iz Istanbula, bar što se tiče Fenerbahčea, za sada uopšte nije moguća opcija.

"Planiramo da sa njim potpišemo novi trogodišnji ugovor", rekli su iz kluba.

"Žoc" je sa Fenerom do sada osvojio četiri titule prvenstva Turske, jedan Kup i jednu Evroligu, uz još dva poraza u finalima F4 turnira. Trenutno su lideri najjačeg kontinentalnog međunarodnog takmičenja uz skor 19 pobeda i tri poraza.

Kada je u pitanju Veseli, on ove sezone u Evroligi prosečno beleži 14,4 poena i 5,6 skokova.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar