Paratići o transferu Ronalda: Prišao mi Mendeš...

Sportski direktor Juventusa otkrio kada i kako je uspostavljen prvi kontakt o transferu Kristijana Ronalda iz Madrida u Torino.

Fudbal 15.02.2019 | 10:00
Paratići o transferu Ronalda: Prišao mi Mendeš...
"Žorž Mendeš mi je prišao uoči revanš meča četvrtfinala Lige šampiona" otkrio je za "Gazzette dello Sport" Fabio Paratići, čovjek koji je uspio realizovati transfer Kristijana Ronalda vrijedan 117 miliona evra.

Paratići je istakao da bi transfer bio upitan da se u prošlosezonskom četvrtfinalu Lige šampiona nisu sreli Real Madrid i Juventus.

Ali i da tu nije bio "Super agent"!

"Uoči revanša, prišao nam je Ronaldov agent Žorž Mendeš. Pred njim sam pohvalio Kristijana, a on mi je odgovorio - 'Napusti li Real Madrid, želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije razgovarati.' Bio sam zatečen", otkrio je Paratići.

Uskoro su uslijedili razgovori...

"Kada smo pregovarali oko trasnfera Žoaa Kansela, više vremena smo provodili razgovarajući o transfer Ronalda. Mendeš je bio krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi da potpiše za Juventus. Rekao mi je - 'Ronaldo je igrao za Mančester junajted, a potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova sa istorijom, s tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je italijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će.'Ponovo sam bio iznenađen", rekao je Paratići.

Uprava giganta iz Torina je odobrila transfer, a realizacija je pripala upravo Paratićiju koji je na pregovore stigao pripremljen.

"Rekao sam Mendešu da želim otvoreno znati za Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Htio sam vidjeti njihove karte.'Ovo je godišnja plata, a ovo odšteta koja treba pripasti Real Madridu', rekao mi je Mendeš. Odgovorio sam mu - 'Moram razmisliti, čućemo se za nekoliko dana.'".

"Naravno, nismo razmišljali", završio je Paratići.

Ronaldo je u 31 utakmici za Juventus postigao je 20 golova i upisao 10 asistencija.

Ali, tek slijedi eliminaciona faza Lige šampiona i završnica Serije A...

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar