F1: Vilijamsovo novo "odijelo" za 2019. godinu...

Ekipa Vilijamsa promenila je izgled svog bolida, prešli su iz tradicionalne plave na nebesko plavu boju u kombinaciji sa belom za predstojeću 2019. godinu.

Ostali sportovi 15.02.2019 | 10:30
F1: Vilijamsovo novo "odijelo" za 2019. godinu...
Ovo su neki novi momenti za ekipu Vilijamsa koja prilično dugo nema titulu, a i poslednja trka na kojoj su slavili bila je 2012. godine.

"Bila sam veoma nervozna dok sam predstavljala novi bolid, ali Frenku se zaista dopalo, verovali ili ne." rekla je Frenkova ćerka, Kler Vilijams, koja je zamenica direktora čuvene F1 ekipe.

Izgled ekipe Vilijamsa dizajnirao je Frenk Vilijams, pre nekih 40-ak godina i pod tim izgledom osvojili su 16 titula - kombinovano timskih i individualnih, a veliki udarac je bio za ekipu protekle sezone, pošto je u takmičenju konstruktora završila na poslednjem mestu.

Pored boja, ekipa će malo promeniti i naziv, u 2019. godini će se takmičiti pod imenom RoKit Vilijams Rejsing. RoKit je telekomunikaciona kompanija i odlučili su da investiraju u Vilijamsove nove vozače, rukija Džordža Rasela i velikog povratnika - Roberta Kubicu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar