Zvezda i Miloš Teodosić! Baš na dugom štapu!

Ima onih koji veruju u pozitivan rasplet. . .

Košarka 14.02.2019 | 22:45
Zvezda i Miloš Teodosić! Baš na dugom štapu!
Od dana kada je Miloš Teodosić raskinuo ugovor sa Los Anđeles Klipersima navijači Crvene zvezde veruju da su se kockice megatransfera konačno sklopile, odnosno da postoji realna mogućnost da najbolji srpski plejmejker pojača redove srpskog šampiona za plej-of ABA Lige.

Nije tajna da je rođeni Valjevac veliki navijač Crvene zvezde, nije tajna da je Teodosić potrebniji klubu sa Malog Kalemegdana nego ikad pre, ali... Nećemo da kažemo da je senzacionalan transfer nemoguća misija, međutim šanse da se Miloš Teodosić stavi na raspolaganje Milanu Tomiću su male. Da ne kažemo – teoretske. Ali ponavljamo – postoje.

Prvo i osnovno: posle rastanaka sa NBA ligom ambicija Miloša Teodosića je da potpiše ugovor na dve i po sezone sa nekim finansijski moćnim evroligašem. Zahteve srpskog plejmejkera, kada je reč o godišnjoj plati, mogu da isprate Efes, Fenerbahče, CSKA, eventualno grčki velikani Olimpijakos i Panatinaikos.

Tek ako niko od nabrojanih timova ne ponudi ono što traži srpski plejmejker, Teodosić će aktivirati B opciju. On bi u tom slučaju bio spreman da u nekom klubu igra za malu platu – možda i gratis i održava formu za Mundobasket u Kini ovog leta. A u tom slučaju Crvena zvezda bi imala prednost. I vrlo verovatno bi bila jedina opcija.

Međutim, srpskom šampionu ni vreme nije saveznik. Kao što je rekao predsednik CSKA Andrej Vatutinkošarka Milošu Teodosiću trenutno nije primarna stvar. On bi trebalo narednih dana, možda već i sutra, da sa suprugom Jelisavetom Orašanin dobije prinovu. A kako saznajemo iz izvora bliskih igraču, Teodosić neće razmišljati o košarkaškim i profesionalnim aktuelnostima sve dok mu lepša polovina ne izađe iz porodilišta u Americi. Pitanje je kada će se to desiti.

A rok za prijavu novih igrača za ABA ligu ističe do petka u ponoć. Malo vremena da se Zvezdine i kockiceMiloša Teodosića poklope.  Mada navijači Crvene zvezde i dalje mogu da se nadaju.

Kao što smo napisali, šanse nisu velike, ali postoje.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar