Rabio, više te ne čekamo!

Barselona odustala od transfera francuskog veziste!

Fudbal 14.02.2019 | 23:30
Rabio, više te ne čekamo!
Ideja da Adrijen Rabio pojača Barsu raspršila se kao mehur od sapunice. Od najavljenog i činilo se gotovog posla neće biti ništa, pošto su Katalonci rešili da stave tačku na višemesečnu sapunicu i „odjave“ vezistu Pari Sen Žermena.

Više je razloga zbog kojih su na Nou Kampu digli ruke od transfera i svaki je dovoljno ubedljiv. Prvi i osnovni je u saznanju da je kupljen Freni de Jong i da na leto dolazi iz Ajaksa u poslu vrednom 75.000.000 evra kao glavnica i dodatnih 11.000.000 kroz bonuse. Drugi je utisak da se 21-godišnjiKarlos Alenja, kao produkt La Masije, sjajno razvija i hitrim koracima grabi ka statusu startera ili makar rezerve Serhiju Busketsu, Ivanu Rakitiću i Brazilcu Arturu. Sa De Jongom i Alenjom dobiće Ernesto Valverde dovoljno opcija da kombinuje, čak i ako na leto klub proda Rakitića ili Artura Vidala, o čemu se takođe polemiše.

Naravno, dobrih igrača nikad dosta, mislila je Barsa i na Rabioa, ali u trenutnom odnosu snaga nije joj potreban. Posebno ne posle gramzivosti njegove majke, ujedno i menadžera, Veronik. Sve njene zahteve tokom dvomesečnih pregovora uprava Barselone je ispula, u opticaju je bila plata od 10.000.000 evra po sezoni, još najmanje toliko – mada se pričalo da traži i celih 15.000.000 – samo za potpis, međutim, Veronik Rabio je neprestano dizala zahteve, uverena ili da je Blaugrana sve ispoštovati ili da će se javiti neki drugi klub sa pojačanom ponudom za njenog naslednika.

Nije se desilo, uprkos interesovanju Totenhema u završnici zimske pijace, pa je Rabio ostao u Parizu. Na leto će ga napustiti kao slobodan igrač, a posle propalog posla sa Barsom nameće se pitanje njegovog narednog odredišta. Možda kao prvi favorit slovi Liverpul, ranije se pominjao i Čelsi, od danas i Mančester junajted, s tim da tu poslednju informaciju valja uzeti sa rezervom... Možda Bajern?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar