Trener Tenerifa: Račić kompletniji igrač od Jokanovića!

"Jokanović je imao neverovanu karijeru, koja ga je odvela u Čelsi, nadam se da Račić može da uradi istu stvar", kaže Hose Luis Oltra.

Fudbal 14.02.2019 | 18:00
Trener Tenerifa: Račić kompletniji igrač od Jokanovića!
Trener Tenerifa Hose Luis Oltra impresioniran je onim što mladi srpski vezista Uroš Račić pokazuje od trenutka kada se priključio njegovom timu.

Bivši igrač Crvene zvezde stigao je na pozajmicu iz Valensije, a u Tenerfeu smatraju da i te kako zaslužuje mesto u Slepim miševima naredne sezone.

Već na njegovom debiju u dresu kluba sa stadiona Eliodoro Rodrigez Lopes trener Oltra je u najmanju ruku bio iznenađen onim što je video.

"Uroš je bio igrač utakmice, zamolio me je da ga zamenim na kraju jer je bio iscrpljen, iako sam želeo da ga ostavim na terenu. U ostalim mečevima je bio odličan, poseduje kvalitet za Valensiju, a mi smo dobili igrača koji je doneo veliku korist celom timu", rekao je Oltra.

Tamošnja štampa odmah je uporedila Račića sa svojim sunarodnikom Slavišom Jokanovićem, koji je ostavio ogroman trag u zlatnim vremenima ovog španskog kluba.

"Jokanović je imao neverovanu karijeru, koja ga je odvela u Čelsi, nadam se da Račić može da uradi istu stvar. Jokanović je kao igrač bio više pozicioniran, u tehničkom smislu je bio superioran. Račić je pokretljiviji i hitriji, mislim da je kompletniji, ali u ovom trenutku su preuveličavanja često moguća. Račić pokriva veliki prostor, ono što danas nazivamo "box to box" vezistima. Dobro napada prostor, pritiska protivnika, krade loptu, dobro igra glavom, ima zavidnu građu, ali i konstatno traži loptu", objašnjava Oltra.

Račić je do sada odigrao četiri utakmice u Segundi, a samo je u debiju protiv Himnastika izašao u 89. minutu, u svim ostalim mečevima (Malaga, Deportivo, Kordoba) proveo je čitav meč na terenu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar