Jokić: Svi misle da ćemo stati, ali varaju se!

Nikola Jokić je u fokusu medija širom sveta. Srpski košarkaš ove sezone igra sjajno u dresu Denvera, a kao nagrada stiže "ol star" utakmica 18. februara.

Košarka 12.02.2019 | 18:15
Jokić: Svi misle da ćemo stati, ali varaju se!
Jokić je izabran da igra za "Tim Janis", a izvanredni centar je u noći između ponedeljka i utorka ponovo pružio blistavu igru, ovog puta protiv Majamija.

Postigao je 23 poena uz 12 skokova i bio najbolji u redovima Nagetsa koji su slavili sa 103:87.

Jokić možda još nema popularnost Stefa Karija ili Lebrona Džejmsa ali polako postaje igrač oko kojeg se sve vrti. 

Tako je agencija "Rojters" objavila tekst u kojem se ističe učinak srpskog košarkaša. Preneli su da je Jokić novi Vlade Divac, ali sa "znatno većim potencijalom". 

"Svi misle da ćemo u jednom trenutku stati. Mislim da svi oni koji se klade na to će biti gubitnici. Mi smo zaista veoma dobar tim", izjavio je Jokić, koji ove sezone ima prosek od 20.4 poena, 10.5 skokova i 7.7 asistencija po meču.

Kada je nedavno objavljeno da će Jokić biti učesnik Ol star meča u Šarlotu, kao prvi igrač ove ekipe posle Karmela Entonija iz 2011. godine, ceo tim je slavio. 

"Kada vam stigne takvo priznanje da igrate na Ol star meču, to donosi veliko samopozdanje mladoj ekipi kao što je naša. Postajemo primetniji za sve. To što je Nikola nagrađen pozivom da igra na takvoj utakmici će mu dati veliko samopouzdanje da nastavi da napreduje, on ima veliku šansu da bude među 24 najbolja igrača na svetu", izjavio je trener Denvera Majkl Maloun. 

Pre tri sezone Denver je imao najnižu posetu u NBA. Nikolu Jokića su draftovali 2014. a u njegovoj četvrtoj NBA sezoni do izražaja je došao sav njegov talenat. Nikola kaže da ima mnogo onih koji su uticali na njega. 

"Leri Bird, Majkl Džordan, Medžik Džonson, Kobe i Šek, mnogo sam igrača pratio kada sam odrastao. Takođe i Trejsi Megrejdi i Vins Karter. Sve sam ih gledao na Jutjubu", izjavio je Jokić. 

Da bi uspeo, morao je mnogo toga da menja. Ozbiljno je radio na kondiciji, a promenio je i način ishrane, ne uzima slatkiše i ne jede u kasnim večernjim časovima. 

"Vodi računa o sebi kako bi svakim danom bio sve bolji. To je ono što rade pravi lideri", izjavio je bek Denvera Vil Barton. 

Kako god bilo. Denver je hit sezone, a Jokićev doprinos tome je ključan. I jedno je jasno, Nikola se time neće zadovoljiti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar