Šta će Realu nova „devetka“, kad ima najbolju na svijetu?!

Neće biti velikih pojačanja na silu, ali će biti potrošeno 550. 000. 000 evra!

Fudbal 14.02.2019 | 22:30
Šta će Realu nova „devetka“, kad ima najbolju na svijetu?!
Nekada su Real Madrid i Florentino Perez bili sinonim glamuroznih prelaznih rokova i velikih transfera. Tako je i počela era Galaktikosa, a Perez je skoro svakog leta rušio svetske rekorde na fudbalskoj pijaci. Dovodio je zvezde poput Figa, Zidana, Ronalda, Bekama, Ovena, Kristijana Ronalda, Kake, Benzeme, Ozila, Modrića, Di Marije, Bejla, Hamesa Rodrigeza...

Ali nije se baš naosvajao trofeja u tom periodu. Samo dve Lige šampiona u dva mandata sa svim tim pojačanjima. Od dolaska Zinedina Zidana na klupu, promenile su se i Realove navike. Florentino je prestao da kupuje glamurozna pojačanja, a Real Madrid je ušao u najuspešniju epohu u modernoj istoriji i osvojio tri Lige šampiona zaredom.

Bio je to dokaz za Pereza da ogromna ulaganja u pojačanje svake godine nisu garant uspeha. 

„Insistiram na stavu da i dalje imamo najbolji tim na svetu. Osvojeni trofeji to najbolje dokazuju. Nećemo dovoditi skupocena pojačanja samo da bismo tek tako kupovali. Naprimer, slušam i čitam kako neki već godinama govore da će Real Madrid kupiti „devetku“, a realnost nam pokazuje da je Karim Benzema najbolji centarfor na planeti“, rekao je Florentino Perez u intrrvjuu za Frans Fudbal.

Sada ima drugačiju viziju Realove transfer politike.

„Ono što ćemo nastaviti da radimo je da dovodimo mlade igrače koji mogu da postane zvezde u budućnosti. Pput Vinisijusa i Rodriga koji je već bio kandidat za Kopa trofej“.

Perez je zadovoljan što u Realu igra zvanično najbolji fudbaler sveta.

„Realovi igrači su osvojili poslednje tri Zaltne lopte. Bili smo presrećni zbog Modrića, zbog fudbala koji je igrao i onoga što predstavlja u svetu fudbala. On je naša legenda koji na najbolji način predstavlja naše vrednosti i siguran sam da će i neki mladiči koje sada imamo izrasti u takve veličine“.

Ali je zato najavio ulaganja u modernizaciju i rekonstrukciju stadiona.

„Naša obaveza i odgovornost su da Real ima stadion sa najvećim prihodima na svetu. Sa te tačke gledišta, renoviranje Santjago Bernabeua nam uliva veliku nadu. Koštaće 550.000.000 evra, ali će nam omogućiti da podignemo vrednost kluba i imovine, da poboljšamo resurse. Real Madrid je bio pionir u tom pogledu u 20. veku i danas nam više nego ikad pripada pravo da budemo na čelu novih trendova u digitlanom svetu. Već smo u nekim stvarima postali svetska referenca jer smo na vreme procenili da će digitalizacija promeniti živote velikih klubova“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar