VAR stiže u Srbiju sledećeg ljeta?!

UEFA potvrdila!

Fudbal 13.02.2019 | 23:52
VAR stiže u Srbiju sledećeg ljeta?!
Video tehnologija je debelo zagazila u fudbal, a od sledećeg leta će VAR tehnologija najverovatnije stići i u Srbiju. Potvrda je stigla iz UEFA. Posle Kupa konfederacija, SP za klubove, Mundijala, Italije, Nemačke, Španije, Francuske, Portugalije, Poljske, Turske, od narednog leta će video tehnologija premijeru doživeti i na jednom od srpskih stadiona.

Evropska kuća fudbala je još ranije potvrdila da će VAR tehnologija od sledeće sezone biti primenjena u većini takmičenja pod njenim okriljem. Odlučeno je da će VAR od sezone 2019/20 korstiti u Ligi šampiona, ali će u UEFA takmičenjima debitovati još ranije. UEFA je i zvanično potvrdila da će VAR tehnologija koristiti u nokaut fazi Lige šampione ove sezone, finalu Lige Evrope i finalu Lige nacija. A od leta i na EP za mlade reprezentacije u Italiji i San Marinu, Superkupu Evrope, ali i plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona. Što je bitno i za naš fudbal.

To znači da bi VAR mogao da dođe u Srbiju ako naš šampion izbori plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Trenutno se najveće šanse za to daju Crvenoj zvezdi koja bi u tom slučaju morala da prođe tri kola kvalifikacija pa bi na Marakanu sigurno stigao sistem za VAR tehnologiju. U tom slučaju se podrazumeva da bi odluke proveravane preko VAR tehnologije bile emitovane na velikom semaforu na stadionu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar