Bajern krenuo po mađarsko čudo!

Posle samo pet mečeva za prvi tim Salcburga cena 10. 000. 000 evra! Konkurencija su Juve, Inter, Arsenal. . .

Fudbal 14.02.2019 | 09:00
Bajern krenuo po mađarsko čudo!
Ne sedi Bajern skrštenih ruku, već je nagovestio smeni generacija, a kako sad stvari stoje deluje da će delo tih planova centralni vezni austrijskog prvaka Slacburga, Dominika Soboslaja.

Prema pisanju italijanskog portala Kalčomerkata, Bavarci su na pragu dovođenja 18-godišnjeg mađarskog talenta, koji bi trebalo da se uklopi u ideju o podmađivanju tima. S tim da će nemaški šampion imati snažnog rivala u liku Juventusa, pošto je sportski direktor Fabio Paratići objavio da je prvak Italije zainteresovan za fudbalera koji je, zanimljivo, upisao tek pet mečeva za prvi tim Salcburga. Oba giganta će morati da se potrude, pogotovo što iz prikrajka vrebaju Inter i Arsenal, a tokom januara je Atalanta pokušala da ga dovede na pozajmicu.

Prema svim nagoveštajima, cena za sve je - 10.000.000 evra.

Soboslaj je u Salcburg došao iz austrijskog drugoligaša Liferinga u januaru 2018. Početkom septembra zabeležio je i svoj prvi nastup za prvi tim austrijskog šampiona, a govoreći za Krone Cajtung, pomoćni trener Rene Aufhozer, predvideo je blistavu budućnost za mladom Mađaru:

„Soboslaj ima velike mogućnosti i može da dostigne visok nivo igre. Poseduje odličnu tehniku šuta, a protivnički igrači bi trebalo da se boje njegovih dodavanja. Koristan je na sredini terena, ali i u odbrani i napadu“, zaključio je Aufhozer.

Još nešto: Salcburg je u fantastičnim, bratskim odnosima sa RB Lajpcigom, sponzoriše ih ista fiorma (Red Bul), u poslednjih sedam godina čak 19 fudbalera je prešlo iz austrijskog u pomenutog nemačkog bundesligaša, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko, pre Alijanc arene, Dominika Soboslaja, uhvati zalet u, ipak, manje zahtevnom klubu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar