Rikardo ne žali za arapskim milionima!

Jedva čekam derbi, možemo da se nosimo sa Zvezdom! “Glavom sam 100 odsto u Partizanu”, uverava najbolji strelac crno-belih.

Fudbal 13.02.2019 | 22:30
Rikardo ne žali za arapskim milionima!
Dao je reč da ostaje i – održao ju je. Kad je pre dve i po sedmice uveravao da nema u planu da napušta Partizan makar do leta ispostavilo se da nije Rikardo Gomeš govorio u prazno, uprkos činjenici da je u međuvremenu na njegovu adresu sletela milionska ponuda iz Saudijske Arabije.

Ne samo sa Bliskog istoka. Bilo je i sa drugih destinacija mahanja novcem pred očima reprezentativca Zelenortskih Ostrva, ali niti Anderleht, niti arapski klubovi, nisu uspeli da ga dobiju. A i bilo bi previše da su u istom prelaznom roku, posle Marka Jankovića, ostali crno-beli i bez prvog strelca.

Ovako...

„Spreman sam da pokažem da sam glavom 100 odsto u Partizanu, bez obzira na ponude tokom prelaznog roka. Jednostavno, nisam se bavio tom temom, niti ponudama od 3.000.000-4.000.000 evra. Sve je to prošlost. Ostao sam sa zadatkom da uradim sve što je do mene kako bih pomogao Partizanu u prvenstvu i kupu”, staloženo priča Rikardo, ostavljajući utisak čoveka kome se ne ide na drugi kraj sveta.

Ruku na srce, prelazni rok do 28. februara traje u Kini, možda iz najmnogoljudnije države planete stigne ponuda iz kategorije onih koje se ne odbijaju, međutim, do pomenutog datuma odigraće se prva dva kola prolenog dela prvenstva, pa ne bi, iz ugla trenera Zorana Mirkovića, imalo smisla da prvi strelac tima digne sidro u osvit večitog derbija. Pogovoto što se autor 14 golova ove sezone – između ostalog i Crvenoj zvezdi – raduje novom spektaklu.

“Biće sjajna utakmica. Jedva čekam! Ima Zvezda sjajan tim, dobre pojedince, ali i za Partizan važi isto. Ubeđen sam da možemo u derbiju dobro da odigramo i na protivničkom stadionu. I da – pobedimo”.

U javnosti provejava mišljenje je da se Zvezda bolje pojačala, dovela kvalitetnija pojačanja, bolje radila tokom zime na pijaci…

“Ako je tako, može da se razume na osnovu činjenice da su crveno-beli ove sezone igrali Ligu šampiona, a mi nismo ušli u Ligu Evrope. Na terenu su, ipak, uslovi jednaki za sve, 11 na 11, pa da vidimo. Uostalom, u septembru je Zvezda učestvovala u Ligi šampiona, pa smo bili bolji od nje, zaslužili da dobijemo taj meč”.

U odnosu na jesen, Partizan je slabiji za Marka Jankovića, biće potrebno vreme da se tim navikne na izostanak reprezentativca Crne Gore.

“Baš dobar igrač. To što je otišao u Italiju predstavlja napredak za njegovu karijeru, okoristio se i Partizan u finansijskom smislu, ali će nam Marko nedostajati na terenu. Moramo da nađemo rešenje za tu poziciju organizatora igre, trener će sigurno uspeti u tome. Bambi Tošić poseduje izvanredan kvalitet, u osnovi je krilo, a pokazao je da bez problema može da dejstvuje iza napadača, da nas „hrani“ loptama”.

Mada je u međuvremenu dobio novog kolegu u vidu Dejana Georgijevića, deluje da će Rikardo Gomeš, bar na početku proleća, sarađivati sa starosedeocem, Nemanjom Nikolićem.

“Volim kad sam u napadu sa njim, jer smo različiti tipovi centarforova, što znači da smo jedan drugom potrebni kako bi tim funkcionisao. Ubeđen sam da će proleće i za mene i za njega da bude produktivnije, jer znamo jedan drugog bolje. Kad nam protivnik suzi prostor, kao Mladost na generalnoj probi, potrebno je da se izvlačimo, nekad čak do centra igrališta. Morali smo Nikolić i ja da se dosta krećemo, jer ako samo budemo stajamo kao ukopani, lako će nas čuvati. Baš zato mi se sviđa postavka sa dva špica, pošto kad ste sami napred može da se desi da uopšte ne pipnete loptu, niti imate prostora da nešto uradite. U Turskoj smo pripremili tela i psihu za ono što nas čeka u nastavku sezone. U nekim utakmicama izgledali smo dobro, u nekim ne baš, a sad je najvažnije da ono što smo vežbali prenesemo na takmičenje”, dodao je najefikasniji Partizanov pojedinac ove sezone.

STOJKOVIĆ MI PRIČAO O ODBRANAMA U BRAGI

Zanimljiv razgovor vodili su, na portugalskom, Rikardo Gomeš i Vladimir Stojković u danu Partizanovog povratka iz Antalije. Jedna od tema bio je susret Braga – Crvena zvezda, iz jeseni 2005. kad je tadašnji golman crveno-belih bio najzaslužniji za proboj u Ligu Evrope.

“Rekao mi je Stojke da mu je to bila jedna najboljih utakmica u Crvenoj zvezdi. Pomogao je ekipi da se domogne Lige Evrope. Stalno se šalimo, pa je i prisećanje na taj uspeh bilo u sličnom tonu. Tad sam imao samo 15 godina i ne sećam se utakmice, iako sam živeo na samo deset minuta vožnje od Brage, u Gimaraisu”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar