Peti memorijalni rukometni turnir

U sali bijeljinske Gimjazije odigran je “Peti memorijalni rukometni turnir Željko Savić”. Organizator turnira, kao i prethodnih godina je Rukometni klub “Bijeljina”.

Republika Srpska 10.02.2019 | 21:00
Peti memorijalni rukometni turnir
U znak sjećanja na Željka Savića, dugogodišnjeg člana kluba “Bijeljina” i čovjeka koji je ostavio dubok trag u ovom sportu u čitavoj BiH, po 5 put je organizovan međunarodni rukometni turnir u Bijeljini.

“Rukometni klub “Bijeljina” u toku godine organizuje dva turnira. Jedan je masovniji i održava se u sklopu Pantelinskih dana, na taj turnir nam dolazi preko 70 ekipa iz čitave bivše Jugoslavije. Ovaj turnir je manjeg obima, sa manje ekipa. Dolaze nam gosti iz Srbije i iz Hrvatske. Ovo je više znak sjećanja na Željka Savića i na njegova djela, koja su velika”, rekao je Bogdan Rankić, predsjednik RK “Bijeljina”.

U okviru Rukometnog kluba “Bijeljina”, već 5 godina postoji i Škola rukometa, gdje 100 djece uči prve rukometne korake, ali i finese. Ovakvi turniri gdje mogu vidjeti šta su naučili i uporediti se sa drugima, što i jeste suština sporta, puno im znače.

“Mi ovo organizujemo baš kako bi smo afirmisali što više dječaka da treniraju rukomet. Napravili smo i revijalnu utakmicu sa 2008. godištem, jer od ove godine oni prelaze sa mini rukometa na veliki rukomet, a ovaj prijateljski meč su odigrali protiv ekipe “Hajduk” iz Beške. Znače im ovakve manifestacije gdje mogu doći i roditelji, bake i deke, drugari, rođaci kako bi ih gledali i podržali”, pojašnjava Obrenko Miljković, koordinator Škole rukometa RK “Bijeljina”.

Memorijani turnir Željko Savić, kako su organizatori i najavljivali, prešao je u tradiciju.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Global zitizen

10.02.2019 20:16

Moj dobar drug , pokojni Zeljko rus .

ODGOVORITE
Name

Duv

10.02.2019 21:48

U.SAMIM.KLUBOVIMA.SAMI.KRIMINAL..

ODGOVORITE
Name

Re Duv

11.02.2019 06:18

Tačno!Jedan čovjek jedan klub!Nema skupštine ni tijela.Samo budžet, djeca,školarina,trener i direktor! O pokojniku sve najbolje,uvijek je to bilo pravilo ali ima još rukometaša koji su igrali za Radnik i Bijeljinu i koji nikad nisu kočili napredak ali se ne spominju nikad!