"Dea nije znala da nema ruku"

Voditeljka Dea Đurđević koja se sada nakon operacije oporavlja na VMA imala je tešku saobraćajku juče ujutru, a autobus koji je udario u nju joj je otkinuo ruku. Prva koja joj je pritrčala u pomoć je Marija Dimitrijević, koja za "Blic" otkriva kako je pomogla povređenoj voditeljki.

Zabava 08.02.2019 | 22:26
"Dea nije znala da nema ruku"
Naime, Marija je zdravsrtveni radnik, a radi na jednoj privatnoj klinici kao laborant. Kako nam priča, bila je u autobusu koji je učestvovao u udesu, a čim je izašla čula je vriske.
 
- Bila sam u autobusu koji je učestvovao u udesu. Izašla sam u čula nekog kako vrišti, pa sam potrčala do nje. Prvo nisam ni shvatila šta se dešava i da nema ekstremitet, ali kada sam pogledala prazan rukav sve mi je bilo jasno. Pomislila sam da je ruka samo polomljena, ali ubrzo mi je sve bilo jasno. Sela sam pored nje, nije znala šta je snašlo, bilo je strašno - kaže ona i dodaje:



- Dea je bila naslonjena na zid, tražila je da zove dečka i mamu. A onda je počela da ponavlja da je ruka mnogo boli i da joj damo nešto protiv bolova. Htela je da se pipne, pitala je šta je sa rukom, ali ja sam joj okrenula glavu da gleda u mene. Onda mi je izdiktirala broj dečka, a ja sam telefon uključila na zvučnik da mu se javi. Potom sam zvala i njenu mamu. Sve dok nije stigla Hitna pomoć ja sam je držala naslonjenu na sebe da se rastereti koliko može, trajalo je nekih 15 minuta. I noga ju je jako bolela, dosta je krvarila - navodi Marija i dodaje:

- Mislim da nije bila svesna da nema ruku, nisam joj dozvolila da se pipne za rukav drugom šakom. Prosto, doživela bi samo još veći šok kad bi to videla. Ono je bila scena kao iz horor filma. Tu retko ko može da priđe od šoka. Mnogo mi je drago što su uspeli da joj spasu operacijom - kaže ova hrabra devojka.

Marija navodi i da planira da obiđe voditeljku čim bude u stanju da prima posete.

- Danas su mi rekli da me je pozdravila preko zaposlenih na VMA. Ja sam rekla da ću je obići, radim u zdravstvu i sama, volela bih da je vidim. Našla sam se tu i drago mi je što sam pomogla. Ono je bila scena kao iz horor filma. Tu retko ko može da priđe od šoka - zaključila je Marija Dimitrijević za "Blic".

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djc

08.02.2019 21:51

HVALA.TI.HRABRA.DJEVOJKO.MARIJA.SVAKO.TEBI.DOBRO.OD.GOSPODA.

ODGOVORITE
Name

Ruki

08.02.2019 22:45

Tuzno da tuznije ne moze biti, krenes na posao zdrav, prav i tako ti se nesto desi i nikad vise nece nista biti kao sto je bilo.

ODGOVORITE
Name

MARIJA...

08.02.2019 22:55

Naklon do zemlje,u takvim situacijama mali procenat ljudi bi pristupilo davanju prve pomoci na pravi nacin,hrabra djevojko Bog sve vidi,neka te zdravlje i sreca prati u zivotu

ODGOVORITE