Mačke porodice Mićko

Kao neko ko voli životinje, radijska voditeljka Marija Mićko tražila je dugo pravog kućnog ljubimca. Iako je oduvijek voljela mačke, ni slutila nije da će dolazak Lune I Nore promijeniti njen život. Jedna od njih je rijetka vrsta himalajske mačke.

Zanimljivosti 30.01.2019 | 14:50
Mačke porodice Mićko
Kada se kući vrati s posla, Marija Mićko zna da najljepši dio dana tek predstoji jer će svoje vrijeme dijeliti sa Lunom i Norom, mačkama koje ova voditeljka smatra ravnopravnim članovima porodice. Prvu macu nabavila je na preporuku kardiologa jer je imala problema sa srcem, te je poslušala savjet I sada kaže da ne može da zamisli život bez njih. Luna je veoma rijetka rasa mačke u BiH. Riječ je o himalajskoj mački, koja je u ovu porodicu došla prije nekoliko mjeseci iz Bjelovara.

Iako na prvi  pogled može ostaviti utisak ozbiljne  ili čak ljute životinje, istina je zapravo da je velika maza i da uživa u maženju i druženju sa ljudima.

Ova mačka je i veoma pametna, te za vrlo kratko vrijeme usvaja brojne komande, a za parče omiljene hrane spremna je i da preskače kroz obruč.  Luna nije sama, Marija već tri godine u stanu ima i Noru, mačku koja je već imala i mlade. Iako nisu iste rase za vrlo kratko vrijeme su se složile.

Marija kaže da ne može zamisliti ni jedan dan bez svojih ljubimaca, kolika je ljubav pokazuje i to da im i sama kreira garderobu i brojne rekvizite za igru i druženje, a ni one ne štede na ljubavi. Svaki dan s prozora posmatraju parking na koji će doći automobilom, i trče da svoju vlasnicu dočekaju na vratima, utrkujući se koja će prije zauzeti mjesto u njenim rukama.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar