Srbac: Koncert u čast ocu muzičaru

U znak sjećanja na svog rano preminulog oca Miodraga Mikića Mikija, poznatog srbačkog muzičara, njegova  djeca – kćerka  Tea (28), sinovi Stefan (25) i David (18), koji su, takodje, profesionalni muzičari, odlučila su da organizuju koncert u Srpcu pod nazivom „Ostala je pjesma moja“.   Tea je vokalni solista , a njena braća  je prate na harmonici i klarinetu.

Zabava 21.01.2019 | 15:14
Srbac: Koncert u čast ocu muzičaru
Na repertoaru će se naći, uglavnom, stare narodne pjesme koje će ovaj muzički trio predstaviti u novom izdanju, a naslovna pjesma je najomiljenija pjesma njihovog oca.

Koncert će trajati jedan čas i imaće humanitarni karakter jer će sav prihod od ulaznica biti doniran Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama „Izvor“ i za liječenje oboljelog dječaka Živka Miljića iz Srpca. 

Ovaj  svojevrsni muzički  dogadjaj, za koji vlada veliko interesovanje Srpčana, održaće se 2. februara u srbačkom Domu kulture, na godišnjicu smrti Miodraga Mikića Mikija.

Miki potiče iz muzičke porodice. Njegova majka Rajka je 35 godina u srbačkim školama predavala muzičku kulturu, što je  uticalo da se od malih nogu počne družiti sa harmonikom.  Srednju Muzičku školu je završio u Banjaluci, a akademiju 1985. godine u Sarajevu, gdje je stekao zvanje profesora muzike i muzičke teorije. Od 1989. godine je radio u Austriji, gdje je sa suprugom Snježanom stekao troje djece. 

Radio je kao profesor harmonike i klavijature, te  svirao sa mnogim orkestrima, pratio  poznate estradne umjetnike, svirao domaću i stranu muziku, od narodne do zabavne, pa i rok. Njegovim stopama krenula su i djeca koja su stekla muzičko obrazovanje i započeli uspješnu karijeru. U tome je prednjačila kćerka Tea, koja je sa raznim bendovima kao solista nastupala gotovo u cijelom svijetu.



Godinu dana prije smrti Mikiju se ostvarila životna želja da sa svojom djecom održi porodični koncert.  Tako je nastao i muzički sastav „Tea Mikić & Brothers“, koji  će u Srpcu, kako se očekuje, prirediti pravi muzički spektakl, a Tea, Stefan i David prema ocu pokazati neizmjernu ljubav i veliku solidarnost prema  djeci sa smetnjama u razvoju.    

(BN/S.K.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

DJECO

21.01.2019 14:28

SVAKA VAM ČAST!

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

21.01.2019 15:01

Veliko postovanje za porodicu.

Name

Nenad Kljajcin

21.01.2019 16:36

Svaka Vam cast prava ste dijeca

ODGOVORITE
Name

Duki

21.01.2019 22:33

Plemenito

ODGOVORITE
Name

Srbac

22.01.2019 08:00

Čovjek se naježi kada nešto pročita ovako. Nije sve izgubljeno, ima nade za normalne ljude, za normalan život. Više pažnje posvetiti ovakvim stvarima, ovakvim porodicama, a manje politici i kvazipolitičarima. Oni nas ubiše u mozak, u pojam.

ODGOVORITE
Name

Sanela Milekic

23.01.2019 17:26

Svaka vam cast ..... vas otac je Bio veliki covijek .... pozzzz

ODGOVORITE