Uzela Časni krst: Jovana heroj dana

Tradicionalno obeležavanje Bogojavljenja i plivanje za Časni krst održano je danas u Zemunu, a krst je osvojila Jovana Leposavić (18) iz Beograda.

Srbija 19.01.2019 | 22:45
Uzela Časni krst: Jovana heroj dana
Više od 200 plivača je plivalo u Zemunu, a kada je krenula trka Beograđanku Jovanu su momci viteški pustili do krsta.



Osamnaestogodišnjakinja je po završetku podelila sa okupljenima svoju potresnu životnu priču, rekavši da je pobedila rak i da ovaj Časni krst posvećuje svima koji boluju od ove opake bolesti i onima koji nisu više sa nama. 



I samoj Jovani, ali i okupljenima krenule su suze tokom potresnog govora.



Jovana je inače ranije igrala fudbal u Crvenoj zvezdi, a 2015. godine joj je dijagnostikovan zloćudni tumor u predelu karlice. Proglašena za jednu od najtalentovanijih golmana u Srbiji.



Jovana je rođena 20. januara 2001. godine, a po Svetom Jovanu je dobila i ime. Na golmanskom dresu uvek nosi broj 01, što simboliše njenu godinu rođenja. Idoli su joj Boban Bajković i Predrag Rajković, koga bi mnogo volela da upozna. U Crvenoj zvezdi je već sedam i po godina.



Novac za njeno lečenje su skupljali tokom raznih humanitarnih događaja, a posle lavovske borbe, stigle su divne vesti - Jovana je uspela da pobedi ovu tešku bolest!

Devojčica se vratila u školu i treninzima, a slobodno vreme posvećuje raznim humanitarim organizacijama putem kojih se sakuplja novac za obolele.

Izvor: Kurir.rs
FOTO: Vladimir Šporčić

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Koni

19.01.2019 22:26

Bravo,svaka cast

ODGOVORITE
Name

Junački

20.01.2019 10:27

Svaka čast i dobro zdravlje. .

Name

Gradjanin

20.01.2019 18:05

Bravo

ODGOVORITE