Otkrila šokantne detalje bjekstva

Bivša meksička političarka i ljubavnica Hoakina “El Čapa” Guzmana svjedočila je na njegovom suđenju o tome kako je bježala sa njim potpuno golim kroz tunel dok su ih jurile američke i meksičke policijske snage, prije nego što su ga 2014. godine zarobili.  

Svijet 19.01.2019 | 21:52
Otkrila šokantne detalje bjekstva
Takođe, ona je ukazala i na to da ima i dijete sa njim.

Lusero Gvadalupe Sančes Lopes histerično je jecala dok je u poroti u Njujorku govorila o svojoj aferi sa šefom Sinaloa kartela, dok se njegova supruga, bivša misica Ema Koronel smijala i rugala joj se.

– Do današnjeg dana, ja sam zbunjena jer sam mislila da smo u romantičnoj vezi – rekla je 29-godišnja Lusero.

Na to je Guzmanova supruga frknula i glasno se nasmijala.

Sančesova je rekla sudu kako ju je 61-godišnji narko-bos, čije je suđenje počelo u novembru, naveo na život u kriminalu, piše britanski Telegraf.

Kao mlada političarka u meksičkoj državi Sinaloa, Sančesova je upoznala bosa kartela 2010. godine i do sljedeće godine je bila njegov čest gost dok se krio u planinama i u odmaralištu Kabo San Lukas.

– Ponekad sam ga voljela, a ponekad nisam – rekla je ona.

Na sudu u Bruklinu ona je i podijelila sa porotnicima poruke koje su razmjenjivali, a koje pokazuju da bi je on ubio ako pomisli da je to neophodno.

– Mafija ubija ljude koji ne plaćaju ili ljude koji su izdajice, ali ne ako si ozbiljna, ljubavi. Laži su ono što uzrokuje probleme. Nemoj da lažeš i ljudi će uvijek vidjeti dobro, ljubavi. Uvijek zapamti to. Kažem ti ovo jer te volim – pisao joj je on.

Njegova ljubavnica je na suđenju rekla da se “osjećala ugroženo” i da se plaši da bi mogao da je povrijedi. Ona mu je rekla da “ne radi ništa loše”, ali je on uvijek bio sumnjičav.

Ona je ispričala i da bi joj on zaplijenio telefone dok bi bila kod njega u posjeti. 

Jednom prilikom, kada ga je njegov sekretar obavijestio da je njegov saradnik Tio Virgo mrtav, on joj je uputio jezivo upozorenje.

– Okrenuo se i pogledao me i rekao mi nešto što mi se nije svidjelo. Rekao je da od tog trenutka ko god ga izda, taj će umrijeti. Bez obzira na to da li se radi o porodici, ili ženi, umrijeće – rekla je ona.

Uvidom u poruke koje su razmjenjivali, čini se da se potvrđuju glasine da par ima dijete.

U jednoj poruci od prije sedam godina Sančesova je napisala: “Ovo je tvoj sin”. El Čapo je navodno bio veoma ponosan i napisao “Zdravo mali kralju”, navodi Dejli mejl”.

Vjeruje se da je dijete nazvano Rubensito, jer je to ime spominjano u drugim porukama, dok su njih dvoje organizovali svoje poslove sa drogom.

“Poljubac za oboje, za tebe i Rubensita”, napisao je on u jednoj od poruka.

Jedne noći u februaru 2014. godine dok je bila sa njim u kući u Kuliakanu, kada su bezbjednosne snage stigle, Guzman ju je poveo kroz kupatilo, gdje je podigao kadu i otkrio tajni mračni tunel ka kanalizaciji.

– Bio je nag. Trčao je i ostavio nas iza sebe. Bilo je veoma mračno i bila sam uplašena – ispričala je ona poroti.

Pratila ga je neko vrijeme po mraku i vodi, a njega su zarobili ubrzo nakon što su se razdvojili.

El Čapo je međutim 2015. godine uspio da pobjegne iz zatvora, a zatim je u januaru ponovo uhvaćen i na kraju izručen Americi. Sančesova je uhapšena 2017. godine dok je pokušavala da pobkegne iz Meksika u SAD.

Ona je inače počela vezu sa narko bosom dok je njegova supruga bila trudna sa bliznakinjama. Mediji su je nazivali i Čapovom zamjenicom. Očekuje se da će suđenje Guszmanu trajati do marta, prenosi Blic.

 (Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar